Κυ. Μάι 26th, 2024
Habeck R 4 960x600
Κοινοποίηση

Εκτιμάται ότι η σκόνη ήταν απλώς ψιλή άμμος, αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν περιείχε βιολογικές ουσίες. Η έρευνα συνεχίζεται.

Το γραφείο στην εκλογική περιφέρεια του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ στο Φλένσμπουργκ έλαβε χθες, Τετάρτη, το απόγευμα φάκελο που περιείχε λευκή ουσία, κάτι το οποίο οδήγησε σε μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, αναφέρει σήμερα το Spiegel.

Υπάλληλοι του γραφείου στο Φλένσμπουργκ παρέδωσαν τον φάκελο στις αρχές στις 15:50 τοπική ώρα (16:50 ώρα Ελλάδος), η οποία ειδοποίησε την πυροσβεστική, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Πιθανόν να ήταν ψιλή άμμος

Σύμφωνα με το Der Spiegel, αρχικά δεν κατέστη σαφές τι είδους σκόνη ήταν. Μετά από έρευνα, ωστόσο, αποκλείστηκε η ύπαρξη επικίνδυνων χημικών και ραδιενεργών ουσιών, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης.

Εκτιμάται ότι η σκόνη ήταν απλώς ψιλή άμμος, αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν περιείχε βιολογικές ουσίες. Η έρευνα συνεχίζεται, τόνισε ο ίδιος.

Το εκλογικό γραφείο του Χάμπεκ, που ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων, δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr