Πε. Ιούλ 18th, 2024
Ford
Κοινοποίηση

Εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μιζούρι, στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες εκκενώθηκε λόγω της παρουσίας ενόπλου που ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του και εκρηκτικά.

Όπως ανέφερε το γραφείο του σερίφη στην Κομητεία Κλέι, η ομάδα ασφαλείας και διαχείρισης κινδύνων της Ford έλαβε κλήση ότι ένα άγνωστο άτομο οπλισμένο με εκρηκτικά, ένα τουφέκι και ένα πιστόλι είχε εισχωρήσει σε τομέα του εργοστασίου. Το γραφείο του σερίφη αποφάσισε την εκκένωση του κτιρίου, καθώς και το κλείσιμο του.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν, η παραγωγή έχει διακοπεί, και η νυχτερινή βάρδια ειδοποιήθηκε να μείνει μακριά από το εργοστάσιο.

Αναφορές για πυροβολισμούς ή θύματα δεν έχουν αναφερθεί. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρουν ότι πρόκειται για οργισμένο υπάλληλο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη δήλωσε ότι ο ίδιος τηλεφώνησε στην υπηρεσία ασφαλείας της Ford κατά τις 5.20 το απόγευμα τοπική ώρα και ανέφερε ότι έχει μπει στο εργοστάσιο οπλισμένος και έχει οχυρωθεί μέσα σε μια τουαλέτα στην πτέρυγα της βαφής των οχημάτων.

Ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος της γραμμής βαφής στο εργοστάσιο, ωστόσο το όνομα που έδωσε δεν βρίσκεται στον κατάλογο των εργαζομένων.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Κλεϊκόμο κοντά στο Κάνσας Σίτι, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Μιζούρι.

cnn.gr