Δε. Ιούλ 15th, 2024
Kavala Ergatiko Kinhtopiisi 2 1
Κοινοποίηση

Συγκέντρωση στο σημείο όπου σκοτώθηκε σήμερα το πρωίτην ώρα της δουλειάς, ο 58χρονος οικοδόμος στη Καβάλα, πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν το εργοδοτικό έγκλημα να συγκαλυφθεί.

Τα Εργατικά Σωματεία απαίτησαν να διενεργηθούν άμεσα οι κατάλληλες ενέργειες από όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως την επιθεώρηση εργασίας. 

Επίσης, ζητάνε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως το κατά πόσο υπήρχε επίβλεψη στην χώροεάν είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως προστατευτικά καλύμματα στα μηχανήματα, αλλά και το εάν οι εργαζόμενοι είχαν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, Αναγνώστης Καραμπατζάκης, σημείωσε πως «ο συνάδελφος ξεκίνησε το πρωί για το μεροκάματο, αλλά τελικά το μεσημέρι δεν πήγε σπίτι. Ήρθαμε εδώ για να εκφράσουμε, όχι μόνο τη θλίψη μας και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια, αλλά και για να εκφράσουμε την οργή μας και την αγανάκτησή μας». Πρόσθεσε πως η εργατική τάξη θρηνεί ανα δύο ημέρες νεκρούς εργάτες, γιατί αποτελεί κόστος για τους εργοδότες η πλήρης στελέχωση των πόστων με το απαραίτητο εργατικό δυναμικό, αποτελεί κόστος η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Καβάλας, μέχρι το λιμάνι με τους συγκεντρωμένους να κρατούν πανό που έγραφε «όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των εργοδοτών» και να φωνάζουν συνθήματα όπως «δεν ήταν ατυχία, ούτε η κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή» και «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και υποψήφιοι βουλευτές Καβάλας του ΚΚΕΓιάννης Γιαγκίδης και Βάσω Μπράτσου.