Τρ. Μάι 14th, 2024
Alexandroupolh
Κοινοποίηση

Παραμένει το πιο δύσκολο σημείο του πύρινου μετώπου Δυτικά και Βορειοδυτικά στον Κοτρωνιά, ενώ προς Λευκίμμη δείχνει καλύτερη εικόνα και ενεργό παραμένει το μέτωπο μεταξύ Κίρκης και Κασσιτεράς
Θοδωρής Παναγιωτίδης
28 Αυγούστου 2023 09:55
Ελαφρώς καλύτερη εικόνα δείχνουν ορισμένα πύρινα μέτωπα στον Έβρο, όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας με την ένταση των Βορείων και Βορειοανατολικών ανέμων.

Βεβαίως σε αυτή την περίπτωση το μέτωπο θα κινηθεί προς Αισύμη και προς την καμένη έκταση, ενώ ο μεγαλύτερος φόβος είναι για αύριο Τρίτη όπου τελικά αναμένεται να γυρίσουν οι άνεμοι σε Νότιοι και σε αυτή την περίπτωση το μέτωπο μπορεί να επεκταθεί περισσότερο.

Στην Λευκίμμη από νωρίς το πρωί η φωτιά δείχνει εικόνα ύφεσης, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει πάνω από τον Κοτρωνιά και μεταξύ Κασσιτεράς και Κίρκης.

Ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί και νέες ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων όπως και μεγάλο μέρος της διεθνούς βοήθειας.

Σε αυτό έχει βοηθήσει και η καταστολή των πύρινων μετώπων σε άλλες περιοχές της χώρας και έτσι συνολικά πλέον επιχειρούν στην περιοχή 474 άντρες της Πυροσβεστικής με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στην Πάρνηθα υπάρχουν μόνο λίγοι καπνοί πλέον στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, αλλά παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο, όπως και στο Στείρι Βοιωτίας, ενώ στην Άνδρο έχει οριοθετηθεί.

Σέρρες: Φωτιά σε δασική περιοχή στο Αηδονοχώρι
Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας σε δασική περιοχή στο Αηδονοχώρι του Δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή βόρεια του χωριού.

Στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική με 20 πυροσβέστες, πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα πεζοπόρο τμήμα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.