Σα. Μάι 18th, 2024
Kofferkinder Fotos2 1200x600 1 1024x512
Κοινοποίηση

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού συνδιοργανώνει την προβολή της ταινίας του Γρηγορίου Νικηφορίδη, “Τα παιδιά της βαλίτσας” (Kofferkinder – Szenen einer Migration, Γερμανία 2023, 117 λεπτά, σε ελληνική/γερμανική γλώσσα με γερμανικούς/ελληνικούς υποτίτλους), σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, τοπική ώρα 19:45, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Βερολίνου (Kurfürstendamm 211, 10719 Berlin), με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για εκδήλωση της EUNIC Βερολίνου στην οποία συμμετέχουν η Πρεσβεία της Εσθονίας, το Τσεχικό Κέντρο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για την ταινία

«Τέσσερις συνυφασμένες ιστορίες αφηγούνται τη μετανάστευση στη Νυρεμβέργη: Ένα νεαρό ζευγάρι – που μαστίζεται από την οικονομική κρίση – εγκαταλείπει την ελληνική επαρχία. Ένας γιατρός θέλει να κάνει καριέρα στη Γερμανία. Μια οικογένεια βρίσκει προσωρινό καταφύγιο στους συγγενείς της στη Νυρεμβέργη και αγωνίζεται για να οικοδομήσει μια νέα ζωή και δύο συνταξιούχοι της πρώτης γενιάς θυμούνται την άφιξή τους στη Νυρεμβέργη. Πολιτισμική διαπλοκή, ξενιτιά, πατρίδα, εθνική υπερηφάνεια, παρενόχληση είναι θέματα που προσπαθεί να αναδείξει η ταινία σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει».

Πηγή: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού