Thu. May 2nd, 2024
Sxoleio
Κοινοποίηση

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία της χώρας, με εξαίρεση εκείνα που βρίσκονται στην περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω των καταστροφών που σημειώνονται από τις πλημμύρες.

Επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία οι μαθητές της επικράτειας, με εξαίρεση την Περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει πληγεί από την φονική κακοκαιρία

Το πρωί θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός, οι μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν το προγραμμα και τη λειτουργία του σχολείου, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν.

Από αύριο, Τρίτη (12/9), θα ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς, οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης της, καθώς και το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα μέχτι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα των σχολείων της Θεσσαλίας

Μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, τα μαθήματα στα σχολεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα αρχίσουν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.

Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.