Πα. Μάι 17th, 2024
Evros2
Κοινοποίηση

Οι δυτικοί άνεμοι το βράδυ σε συνδυασμό με τις αντιπυρικές ζώνες απομάκρυναν την φωτιά από Γιαννούλη και Σιδηρώ προς Δαδιά και Σουφλί χωρίς όμως να κινδυνεύουν.

Σε μία χαράδρα ανάμεσα στις περιοχές Γιαννούλη, Σιδηρώ και Δαδιά, Σουφλί εντοπίζεται πλέον το πύρινο μέτωπο στον Έβρο.

Το βράδυ έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους άντρες της Πυροσβεστικής με χρήση αντιπύρ, κατάκαυσης και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών με σκαπτικά μηχανήματα για να μην απειληθούν οι οικισμοί Γιαννούλη και Σιδηρώ και σε συνδυασμό με αυτές τις προσπάθειες που στέφθηκαν από επιτυχία και την αλλαγή των ανέμων σε Δυτικούς, η φωτιά πήρε άλλη κατεύθυνση και κινήθηκε προς Δαδιά και Σουφλί, χωρίς να κινδυνεύουν.

Πλέον λόγω άπνοιας η φωτιά έχει περιοριστεί μέσα σε μία χαράδρα και όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς για σήμερα δεν αναμένονται δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.

Χθες το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Γιαννούλη, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Σουφλί Έβρου και λίγο αργότερα εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Σιδηρώ, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μέγα Δέρειο Έβρου. Κατά την διάρκεια της νύχτας με ενεργοποίηση του 112 τέθηκαν σε ετοιμότητα Δαδιά και Σουφλί.

Στην περιοχή επιχειρούν πλέον 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Στο Τσικράκι Φαρσάλων η φωτιά που πήρε ανησυχητικές διαστάσεις το βράδυ, πλέον βαίνει προς ύφεση και αντιμετωπίζονται ενεργές καύσεις σε διάφορα σημεία, ενώ στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.