Fri. Mar 29th, 2024
Surgery
Κοινοποίηση

Σάλος με την υπόθεση καρδιοχειρουργού που φέρεται να ευθύνεται για δεκάδες θανάτους παιδιών ενώ οι Αρχές έχουν πάρει, έως τώρα, 40 καταθέσεις.

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση με τον παιδοκαρδιοχειρουργό να φέρεται ότι ευθύνεται για το θάνατο τουλάχιστον 20 παιδιών, τα οποία χειρουργήθηκαν από τον ίδιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο «Πρωινό μας», ο 60χρονος παιδοκαρδιοχειρούργος φέρεται μάλιστα να μην βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο 60χρονος φέρεται να δούλευε σε δύο ιδιωτικές κλινικές, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Το θέμα άρχισε να αποκαλύπτεται πριν από μερικούς μήνες όταν οι γονείς των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στα χέρια του αλλά και άλλων παιδιών που έπεσαν στα χέρια του για να χειρουργηθούν αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας από τις «ιατρικές» ενέργειες που προσπάθησε να κάνει ο γιατρός.

Η επιστολή με τις καταγγελίες έφτασε στα χέρια του κ. Πλεύρη, πρώην υπουργού Υγείας και ακολούθως έγιναν άμεσα ενέργειες τόσο στη δικαιοσύνη όσο και στην Αστυνομία. Μέχρι στιγμή όπως έχει γίνει γνωστό έχουν παρθεί από την Αστυνομία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 40 καταθέσεις γονέων τα παιδιά των οποίων είτε «χάθηκαν» κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, είτε έχουν υποστεί πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ο 60χρονος παιδοκαρδιοχειρουργός φέρεται να προβαίνει σε απίστευτες δικαιολογίες για τα αποτελέσματα των εγχειρήσεων του λέγοντας άλλοτε πως φταίνε τα μηχανήματα και άλλοτε πως έφταιγε το προσωπικό που ήταν μέσα στο χειρουργείο. Μάλιστα το εξοργιστικό είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο 60χρονος φέρεται να έριχνε ευθύνες και στους ίδιους τους γονείς λέγοντας τους πώς φταίνε οι ίδιο διότι άργησαν να του φέρουν τον ασθενή.

Οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν να εκδοθεί σε βάρος του 60χρονου διεθνές ένταλμα σύλληψης μιας και ο ίδιος βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr