Τε. Μάι 15th, 2024
Russia Ukraine War
Κοινοποίηση

 Σε ομιλία του στο CNews FORUM 2023 στη Μόσχα, ο Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Maksut Shadayev, υποστήριξε την ιδέα της ίδρυσης κυβερνο-στρατευμάτων στον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί Ρώσοι πολίτες έχουν υπογράψει συμβάσεις με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και πλέον υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έτσι, όσοι έχουν δεξιότητες και γνώσεις στον τομέα της Πληροφορικής θα μπορούσαν να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις, όπου θα αξιοποιούνταν οι δυνατότητές τους.

Σύμφωνα με τον Maksut Shadayev, αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις επιλογές για την υπηρεσία στρατιωτικού προσωπικού που απασχολείται με σύμβαση.

«Όσον αφορά τα σχέδια ίδρυσης των κυβερνο-στρατευμάτων, σίγουρα τα υποστηρίζω», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός.

Πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι θα ήταν πρόθυμοι να υπογράψουν ένα συμβόλαιο υπηρεσίας ειδικών δυνάμεων που σχετίζεται με την υποστήριξη στον κυβερνοχώρο για στρατιωτικές επιχειρήσεις και την αντιμετώπιση των χάκερ.

“Είμαι βέβαιος ότι εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας μελετούν ενεργά αυτό το θέμα”, είπε ο Shadayev.

Σημείωσε ότι η ιδέα της δημιουργίας των κυβερνο-στρατευμάτων εκφράστηκε πολύ συχνά, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, επειδή από τότε ο αριθμός των επιθέσεων χάκερ σε κυβερνητικές υπηρεσίες, στον βιομηχανικό τομέα και σε άλλες περιοχές αυξήθηκε.

Αυτό το καλοκαίρι, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Anton Gorelkin, προώθησε μια νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία ειδικών μονάδων στον κυβερνοχώρο εντός της Ρωσικής Φρουράς (Rosgvardia).

Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Vasily Shpak, είχε προτείνει επίσης τη σύσταση κυβερνο-στρατευμάτων ​​στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, πρότεινε επίσης την έναρξη κρατικών διαταγών για την άμυνα προκειμένου να παρασχεθούν στις μονάδες αυτές τα απαραίτητα τεχνικά μέσα.


Πηγή: defenseromania.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου