Sat. Apr 20th, 2024
6596ec5f Aloe Vera Potisma
Κοινοποίηση

…και μερικές χρήσιμες συμβουλές φροντίδας της.

Η αλόη είναι πολυετές φυτό, ανθεκτικό και μπορεί να φυτευτεί εύκολα σε οποιαδήποτε γλάστρα.

Το πιο γνωστό είδος είναι aloe vera. Το τζελ που περιέχεται στα φύλλα του φυτού χρησιμοποιείται για εγκαύματα, κοψίματα καθώς και για καλλυντικά. Έχει ισχυρή αναλγητική δράση και θεωρείται αποτελεσματική κατά των μικροβίων.

Πού να βάλετε την αλόη

Η αλόη χρειάζεται φως και ζέστη. Αν έχετε την αλόη σε γλάστρα προσπαθήστε να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ήλιου ειδικά τις ζεστές μεσημεριανές ώρες. Αν είναι σε εσωτερικό χώρο, προτιμήστε σημεία όπου υπάρχει πλούσιο φως.
Προσοχή στα φύλλα της αλόης…. Εφόσον αλλάξουν χρώμα σε ανοιχτό κίτρινο ή κόκκινο ή αν εμφανίσουν μαύρες κηλίδες, τότε η αλόη έχει εκτεθεί σε έντονο φως. Μετακινήστε τη σε άλλο σημείο το οποίο παραμένει φωτεινό.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε την αλόη

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με την αλόη είναι το υπερβολικό πότισμα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι χρειάζεται πότισμα μια φορά την εβδομάδα ίσως και στις 10 μέρες ( θα πρέπει να έχει στεγνώσει το χώμα της γλάστρας) ενώ το φθινόπωρο και το χειμώνα, καλό είναι να την ποτίζετε μόνο μία φορά το μήνα.

Σημάδια υπερβολικού ποτίσματος: τα φύλλα γίνονται καφέ ή έχουν μαύρες κηλίδες. Επίσης, θα σαπίσει η ρίζα. Αν υποψιάζεστε ότι έχετε ποτίσει πολύ την αλόη, μη ρίχνετε για αρκετές ημέρες νερό και μπορεί να ανακάμψει.

Η αλόη χρειάζεται λίπανση;

Η φροντίδα της αλόης δεν απαιτεί πολλά λιπάσματα. Μια κουταλιά βιολογικό λίπασμα μια φορά την άνοιξη και το καλοκαίρι, αρκεί.

Τύποι φυτών αλόης

Υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη φυτών στην οικογένεια της αλόης, αλλά μόνο λίγα, εκτός από την αλόη βέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυτά εσωτερικού χώρου.

Γιατί η αλόη έγινε καφέ;

Πιθανότατα την ποτίζετε υπερβολικά αλλά ελέγξτε επίσης μήπως έχει προσβληθεί από μύκητες.

mothersblog.gr