Δε. Μάι 20th, 2024
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/eurokinissi)
Κοινοποίηση

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για παραίτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη. Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αντικατάσταση του κ. Ζαούτη είχε δρομολογηθεί προ της πλημμύρας στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νεα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπ. Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού. Η αναπληρώτρια υπουργός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με τον νέο Πρόεδρο Χ. Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινης και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προϊστατο μεχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Μάλιστα, το Εργαστήριο αυτο αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επι μονίμου βάσεως στο εργαστήριο. Η αναπληρώτρια Υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδούλου όσο και με τους επικεφαλείς του εργαστηρίου, αλλα και τις Κινητές Ομαδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Ο κ. Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα.