Τε. Μάι 15th, 2024
Κοινοποίηση

Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ πλέον υπολογίζεται και για τον άξονα της μεσαίας γραμμής στον Παναθηναϊκό και δεν αποκλείεται να παίξει στο ματς με τον Ατρόμητο στο “8” ή το “10” και να δείξει τις αρετές του.

Στις συνεντεύξεις Τύπου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, υπάρχουν συχνά-πυκνά μικρά σημεία τα οποία περνούν λίγο… αέρα απ’ το ευρύ κοινό, υπό την πίεση του χρόνου και τη συνολική ανάλυση των αγώνων που έχουν μόλις προηγηθεί, όμως σε πολλές περιπτώσεις “δείχνουν” σκέψεις και προθέσεις του Σέρβου τεχνικού, όχι μόνο για το “τώρα”, αλλά και για το “μετά”.

Την περασμένη Δευτέρα (6/3) αμέσως μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο και τη 18η εφετινή νίκη των “πράσινων” στην εφετινή Super League, ο προπονητής του τριφυλλιού ρωτήθηκε προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου και για το αν είναι στα πλάνα του η χρησιμοποίηση του Λάζλο Κλεϊνχέισλερ (και) στον άξονα της μεσαίας γραμμής του “τριφυλλιού”.

Ο ίδιος το επιβεβαίωσε αναλύοντας με τον γνωστό του, περιεκτικό λόγο και τρόπο, όλες τις παραμέτρους μίας τέτοιας επιλογής κι “έδειξε” ένα αγωνιστικό πλάνο που σίγουρα θα δοκιμαστεί στα επερχόμενα playoffs.

Και ίσως να το δούμε για πρώτη φορά και στο κυριακάτικο (12/3, 19:00) παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στην τελευταία αγωνιστική της regular season, δεδομένης άλλωστε και της επικείμενης απουσίας του Μπερνάρ Ντουάρτε απ’ το ρόλο του “8” και το “10” για δεύτερο σερί ματς, λόγω της μικροεπέμβασης που έκανε μετά τον κολικό στο νεφρό.

“Είναι στα πλάνα μου η χρησιμοποίηση του Κλεϊνχέισλερ και στον άξονα, γιατί θεωρώ ότι μπορεί να μας καλύψει πολλές θέσεις μέσα στην ομάδα. Ο Λάζλο είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις. Είχε κάποια με τον ερχομό του, καθώς είχε διακοπεί το πρωτάθλημα στην Κροατία. Πέρασε Covid ενώ είχε και έναν τραυματισμό πριν το παιχνίδι με τον Βόλο. Χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Στα πρώτα του παιχνίδια προτιμάω να ξεκινήσει σε μία θέση, η οποία είναι γνωστή για τον ίδιο, απ’ ότι να χρησιμοποιηθεί σε άλλη θέση. Σίγουρα μπορεί να παίξει και σε άλλη θέση”.

Το διάστημα της “προσαρμογής” του

Και στα 5 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί σ’ αυτές τις πρώτες 6 εβδομάδες του στον Παναθηναϊκό (4 στο πρωτάθλημα -το ένα ως βασικός- και ένα στο Κύπελλο), ο Μαγυάρος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί μόνο αριστερά σε 4-3-3 και 4-2-3-1. Ακριβώς όπως είπε κι ο Γιοβάνοβιτς, διότι εκεί έπαιξε στην πλειοψηφία των αγώνων του με την Όσιγιεκ τον τελευταίο ένα χρόνο και κάτι κι έμοιαζε πιο εύκολο να “κουμπώσει” στην εκκίνηση της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό.

Πλέον υπάρχει ξεκάθαρη διάθεση για να χρησιμοποιηθεί και πιο “μέσα”, είτε ως αριστερός εσωτερικός μέσος (“οκτάρι”) σε 4-3-3, είτε -πολύ περισσότερο- ως “δεκάρι”, πίσω απ’ τον φορ.

Ο Γιοβάνοβιτς (που έχει σε μεγάλη εκτίμηση τα προσόντα του Κλεϊνχέισλερ) γνωρίζει πρώτος απ’ όλου πως ο 28χρονος έχει κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια στην -εξαιρετική την τελευταία τριετία- Εθνική Ουγγαρίας ακριβώς σ’ αυτές τις δύο θέσεις, όπου μπορεί να προσδώσει ακόμη περισσότερη ενέργεια κι ένταση στο παιχνίδι της ομάδας, μαζί με ασφαλές κράτημα της μπάλας, σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο, αλλά κι εκτελέσεις με το πολύ καλό σουτ που διαθέτει κι αποτελεί “σήμα κατατεθέν” του.

Πολύ πιθανό να παίξει εκεί στο Περιστέρι

Τις τελευταίες δέκα μέρες, όταν άφησε πίσω του αυτόν τον μικρό μυϊκό τραυματισμό που αισθάνθηκε στην προθέρμανση του αγώνα της 18ης Φεβρουαρίου με τον Βόλο στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, ο Μαγυάρος μεσοεπιθετικός έχει ανεβάσει “στροφές” στις προπονήσεις στο Κορωπί, δείχνει πως έχει προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας κι έχει αρχίσει να δουλεύει (ξανά) το παιχνίδι και τις κινήσεις του (και) στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Στο γενικότερο πλαίσιο συντονισμού και αυτοματισμών που θέλει να βάζει ο Γιοβάνοβιτς στα προγράμματα των παικτών του, όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας και το positioning.

Είτε ως βασικός (διεκδικεί με τον Άνταμ Τσέριν τη μία και μοναδική θέση που “παίζεται” στην ενδεκάδα), είτε ερχόμενος απ’ τον πάγκο ο Κλεϊνχέισλερ, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο Περιστέρι (και) στον άξονα. Με τον Γιοβάνοβιτς να ποντάρει πολύ στην εμπειρία του και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, θέλοντας να αρχίσει να παίρνει πράγματα απ’ τον Ούγγρο και σε άλλες θέσεις.

Και προετοιμάζοντας κι άλλες επιλογές/εναλλακτικές ενόψει playoffs, όπου ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ πιο “γεμάτος” παντού…

Πηγή: sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση