Fri. May 10th, 2024
αρχείο λήψης 2024 02 22t120347.955
Κοινοποίηση

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι “τεράστια ντροπή” το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν “τρελό κάθαρμα“. Ο Μπάιντεν έκανε τα σχόλια αυτά σε ομιλία του στο Σαν Φρανσίσκο, την οποία παρακολούθησε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων, στην οποία αντιπαρέβαλε τον κίνδυνο που ενέχει ο Πούτιν με την απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό είναι μια τεράστια ντροπή για την ίδια τη χώρα… για τις ΗΠΑ. Αν ένας πρόεδρος χρησιμοποιεί τέτοιου είδους γλώσσα, είναι ντροπή“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ. “Είναι σαφές ότι ο κ. Μπάιντεν επιδεικνύει συμπεριφορά τύπου καουμπόη του Χόλιγουντ για να εξυπηρετήσει εσωτερικά πολιτικά συμφέροντα“, συνέχισε.

Ο Μπάιντεν έχει ιστορικό παρόμοιων θερμών σχολίων και έχει ασκήσει έντονη κριτική στον Πούτιν στο παρελθόν, ανακοινώνοντας το 2022 ότι ο επικεφαλής του Κρεμλίνου “δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία“.

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς οι σχέσεις με το Κρεμλίνο παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και του θανάτου του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει υποσχεθεί να επιβάλει νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον θάνατο του Ναβάλνι, για τον οποίο ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε το Κρεμλίνο.

Πηγή: AFP, ERT