Δε. Μάι 13th, 2024
Hand Tuoching Apple Computer
Κοινοποίηση

Σήμερα και συγκεκριμένα στις 15:00 λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 300 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Η ενίσχυση

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε €14,8 χιλ. και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση €4 χιλ., μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση €5,4 χιλ., μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης
  • 3η δόση €5,4 χιλ, μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εδώ.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού €45 εκατ., συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.