Κυ. Μάι 19th, 2024
Card 640x426 1
Κοινοποίηση

Έξι εβδομάδες πριν ο Ρόμπερτ Καρντ βγει στους δρόμους του Μέιν και σκοτώσει 18 ανθρώπους, η αστυνομία είχε ενημερωθεί για τις απειλές του έφεδρου του στρατού «που γινόταν ολοένα και πιο παρανοϊκός».

Οι αρχές του Μέιν αναζητούσαν για περισσότερες από δυο ημέρες τον δράστη της δολοφονίας 18 ανθρώπων και του τραυματισμού 13 άλλων. Εν τέλει, ο Ρόμπερτ Καρντ βρέθηκε νεκρός https://www.news247.gr/kosmos/makeleio-sto-mein-nekros-entopistike-o-drastis/, κοντά σε μέρος όπου εργαζόταν (ένα κέντρο ανακύκλωσης). Φαινόταν πως είχε αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post «έξι εβδομάδες προτού ένας έφεδρος του στρατού πυροβολήσει θανάσιμα 18 άτομα στο Lewiston του Μέιν, η αστυνομία έλαβε ανησυχητικές προειδοποιήσεις ότι γινόταν όλο και πιο παρανοϊκός.

Είχε γρονθοκοπήσει έναν φίλο του και είχε πει ότι επρόκειτο να βγει στους δρόμους και να αρχίσει να πυροβολεί.

Ουδείς όμως, αξιωματούχος επιβολής του νόμου ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του».

Οι αποκαλύψεις αυτές ανήκουν στη δημοσίευση αρχείων που έγινε τη Δευτέρα 30.10.

Αποδεικνύεται πως οι προειδοποιήσεις για τον Καρντ ήταν πολύ πιο σαφείς, από ό,τι υποστήριζαν οι αστυνομικοί μετά τους πυροβολισμούς της περασμένης Τετάρτης.

Προέρχονταν από τα μέλη της οικογένειας του και τη μονάδα του Στρατού Εφεδρείας στο Saco. Είχαν ερευνηθεί από το Γραφείο του Σερίφη στην κομητεία Σαγκανταχόκ, όπου ζούσε.

Τον Σεπτέμβριο, η Εφεδρεία του Στρατού επικοινώνησε με το Γραφείο του Σερίφη και ένας λοχίας διατάχθηκε να να ελέγξει τον Καρντ, ο οποίος φαινόταν να ‘χει πάθει παράνοια, να τσακώνεται με φίλους του και να αποκαλεί έναν παιδόφιλο, ενώ είχε γρονθοκοπήσει άλλον.

Ο Έφεδρος είπε στο Γραφείο του Σερίφη ότι ο Καρντ νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για δύο εβδομάδες τον Ιούλιο.

Άνθρωποι της Μονάδας του κατέθεσαν πως πρόσφατα είχε πει σε φίλο του πως θα είχε όπλα και «θα αρχίσω να πυροβολώ στο κέντρο ασκήσεων του Saco, αλλά και σε άλλα μέρη», γράφει ο λοχίας στην αναφορά του προς τον σερίφη.

Είχε επισκεφτεί μάλιστα, και το σπίτι του Καρντ, αλλά δεν άνοιξε κάποιος την πόρτα «μολονότι μπορούσα να ακούσω βήματα μέσα, τα οποία πίστευα πως ανήκουν στον Καρντ». Ακολούθως μίλησε με έναν διοικητή της μονάδας του έφεδρου. Αυτός του είπε πως «το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να περάσει κάποιο χρόνο με τον εαυτό του».

Έπειτα, επικοινώνησε με τον αδελφό του Καρντ, Ράιαν. Του είπε πως μαζί με τον πατέρα του, είχαν πάρει τα όπλα που είχε ο Ρόμπερτ στην κατοχή του.

Η Κυβερνήτης του Μέιν, Τζάνετ Μιλς αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις των αρχών επιβολής του νόμου με τον Καρντ.

Στο ποινικό μητρώο αναφερόταν μόνο μια έρευνα για περιστατικό οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, το 2007.