Πε. Μάι 16th, 2024
Fotia
Κοινοποίηση

Τόσο ο 70χρονος που συνελήφθη στη Λάρισα, όσο και ο 45χρονος που συνελήφθη στον Αυλώνα, οδηγήθηκαν στον ανακριτή με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού.

Στον ανακριτή επέστρεψε ο 70χρονος από τη Λάρισα ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα να προσπαθεί να βάλει φωτιά σε ξηρά χόρτα σε οικόπεδο στη συνοικία της Νέας Πολιτείας και βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι πληροφορίες θέλουν δικής του ιδιοκτησίας το οικόπεδο, δίπλα στο σπίτι του όπου έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα και στη συνέχεια τα πάταγε για να σβήσουν. Από την άλλη όμως οι περίοικοι υποστηρίζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πως και άλλες φορές είχε προσπαθήσει ο ηλικιωμένος να βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε και ο 45χρονος πρώην δικηγόρος και αμπελουργός ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα εμπρησμού στον Αυλώνα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο συνήγορός του, αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες. Σε βάρος του υπήρχαν πολλές αναφορές από κατοίκους ότι κινούνταν ύποπτα με το όχημά του στα σημεία που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές. Ο ίδιος παρουσιάστηκε στις αρχές αλλά επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα που τον εμπόδιζαν να μιλήσει. Στο σπίτι του βρέθηκαν προσανάμματα και πευκοβελόνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.