Thu. May 2nd, 2024
Kioni Ithaki
Κοινοποίηση

Το πανέμορφο χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά ξεκινώντας από ψηλά, από τη Ράχη και κατηφορίζει αρμονικά προς τη θάλασσα φτάνοντας στο κλειστό, πανέμορφο λιμανάκι.

Βρισκόμαστε στην Ιθάκη, στην πατρίδα του πολυμήχανου Οδυσσέα, που αδιαμφισβήτητα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολλές “σύγχρονες” ιστορίες σε όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες της, αλλά και υπέροχες εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς σε κάθε σημείο της.

Εδώ ο χρόνος σταματάει στο παρελθόν, τότε που όλα ήταν ανέμελα και ξέγνοιαστα, ενώ οι ρυθμοί βαδίζουν στους δικούς τους ήρεμους τόνους μιας αλλοτινής εποχής.

Από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού είναι το παραδοσιακό επτανησιακό χωριό Κιόνι με το υπέροχο γραφικό του λιμανάκι, το οποίο αποτελεί ιδανικό αραξοβόλι για δεκάδες κότερα και σκάφη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Πρώτοι το ανακάλυψαν οι Ιταλοί και οι Άγγλοι και μετά οι Έλληνες τουρίστες, όμως πιστέψτε με, ποτέ δεν είναι αργά.

Το πανέμορφο χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά ξεκινώντας από ψηλά, από τη Ράχη και κατηφορίζει αρμονικά προς τη θάλασσα φτάνοντας στο κλειστό, πανέμορφο λιμανάκι. Εκεί υπάρχουν αρκετές ταβερνούλες με παραδοσιακά κυρίως πιάτα και ελάχιστα αλλά πολύ περιποιημένα μαγαζάκια με είδη δώρων.

Στη δεξιά πλευρά του κλειστού όρμου, βρίσκεται τμήμα από το πέτρινο σπίτι όπου σύμφωνα με την παράδοση έζησε ο Καραϊσκάκης, ενώ από εκεί ο δρόμος συνεχίζει προς μικρούς απομονωμένους κολπίσκους, ιδανικούς για μπάνιο. Στο τέλος, και λίγο πριν το μάτι χαθεί στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, διακρίνονται τρεις καλοδιατηρημένοι ανεμόμυλοι.

Ο ιδανικός λοιπόν προορισμός για αυτούς που αναζητούν την ηρεμία και τη γαλήνη, σε συνδυασμό με καλό φαγητό και υπέροχα κρυστάλλινα νερά, για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, φέρει μονάχα ένα όνομα… Κιόνι!!!

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr