Thu. May 2nd, 2024
Xioni 2
Κοινοποίηση

H κακοκαιρία Bettina έκανε το καταστροφικό της πέρασμα  στη Χαλκιδική το τελευταίο 24ωρο, με τους ανέμους να φτάνουν τα 11 μποφόρ και τα τεράστια κύματα στις παραθαλάσσιες περιοχές να προκαλούν σοβαρότατες ζημιές στον δήμο Κασσάνδρας.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά τόνισε ότι οι υλικές ζημιές έγιναν κυρίως στα παραλιακά μέτωπα σημειώνοντας πως «ήταν πρωτόγνωρες οι ριπές του ανέμου που χτύπησαν τη Σίβηρη, το Πευκοχώρι, τη Χανιώτη, το Πολύχρονο και το Παλιούρι. Τα σχολεία του δήμου λειτουργούν σήμερα κανονικά, οι ζημιές στο οδικό δίκτυο είναι μόνο στο παραλιακό μέτωπο στο Πευκοχώρι και οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας ήδη καταγράφουν τις ζημιές σε όλη την περιοχή», τόνισε η ίδια επισημαίνοντας πως το σημαντικό είναι πως δεν υπήρξαν θύματα από την κακοκαιρία ή άνθρωποι που κινδύνεψαν.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ως κάτοικος της περιοχής επί χρόνια» υπογράμμισε στην ΕΡΤ η δήμαρχος Κασσάνδρας και τόνισε πως η περιοχή θα κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ως το μεσημέρι, ύστερα από σχετικό αίτημα της διοίκησης του δήμου στις αρμόδιες υπηρεσίες.