Wed. May 1st, 2024
Ap24020693535117
Κοινοποίηση

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Εβραϊκού Πανεπιστημίου στην Ιερουσαλήμτο 74% των Ισραηλινών είναι ενάντια σε αντίποινα κατά του Ιράν «ακόμα κι αν βλάψουν τη συμμαχία ασφαλείας του Ισραήλ με τους συμμάχους του».Το 26% ήταν υπέρ μιας επίθεσης, ακόμη κι αν έβλαπτε τους δεσμούς με τους συμμάχους.

Η έρευνα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών αντιτίθενται σε αντίποινα στο Ιράν, εάν μια τέτοια ενέργεια θα έβλαπτε τη συμμαχία ασφαλείας του Ισραήλ.

Το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Ισραήλ «πρέπει να ανταποκριθεί θετικά στις πολιτικές και στρατιωτικές απαιτήσεις των συμμάχων του» προκειμένου να « διασφαλίσει ένα σταθερό αμυντικό σύστημα με την πάροδο του χρόνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το 32% ήταν αναποφάσιστοι και το 12% διαφώνησε.

Επίσης, το 59% πιστεύει ότι η αμερικανική βοήθεια προς το Ισραήλ κατά της ιρανικής επίθεσης αναγκάζει την ισραηλινή κυβέρνηση να συντονίσει τις μελλοντικές ενέργειες ασφαλείας με την Ουάσιγκτον, ενώ το 26% ήταν αναποφάσιστο για αυτό το ζήτημα και το 15% διαφώνησε.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 14 έως τις 15 Απριλίου και συμμετείχαν 1.466 άνδρες και γυναίκες που εκπροσωπούσαν ενήλικες Ισραηλινούς, Εβραίους και Άραβες.

Πηγή: abcnews.al, ERT

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου