Mon. May 6th, 2024
India Ekloges 2
Κοινοποίηση

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν για τη δεύτερη φάση των γενικών εκλογών στην Ινδία, έναν εκλογικό μαραθώνιο που διαρκεί περισσότερο από έξι εβδομάδες. Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ψηφοφόροι, θα αποφασίσουν για την κυβέρνηση της πιο πυκνοκατοικημένης δημοκρατίας στον κόσμο.

Τα εκλογικά κέντρα αυτής της φάσης, , καλύπτουν εκλογικές περιφέρειες σε 13 από τις 28 πολιτείες και ομοσπονδιακές περιοχές της Ινδίας, οι οποίες θα ψηφίσουν μεταξύ 7:00 π.μ. και 18:00 τοπική ώρα (μεταξύ 13:30 και 12:30 GMT), ανέφερε η Εκλογική Επιτροπή της Ινδίας (ECI).

Σε αυτό το τμήμα της διαδικασίας, θα διεκδικηθούν 88 έδρες στο Κοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένης αυτής του αρχηγού της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι, του κύριου αντιπάλου του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι για τρίτη θητεία.

Ο Γκάντι θα επιδιώξει την έδρα του στο κοινοβούλιο, στην εκλογική περιφέρεια Wayanad, στην πολιτεία της Κεράλα (νότια), μια από τις λίγες ινδικές πολιτείες που δεν εξέλεξε ποτέ κανέναν υποψήφιο από το Κόμμα Bharatiya Janata (BJP) του Modi.

Ζητήματα όπως ο θρησκευτικός εθνικισμός του Μόντι και του BJP είναι κεντρικά σημεία που τροφοδοτούν το αντιπολιτευτικό συναίσθημα των ψηφοφόρων σε νότιες περιοχές όπως η Κεράλα ή άλλες νότιες πολιτείες όπως η Καρνατάκα, έδρα της πόλης Μπανγκαλόρ, της τεχνολογικής πρωτεύουσας της χώρας.

Οι επτά φάσεις των γενικών εκλογών στην Ινδία για 543 έδρες στη Lok Sabha, την Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου, ξεκίνησαν στις 19 Απριλίου, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση που έγινε ποτέ στον κόσμο, με σχεδόν 969 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Η τρίτη φάση θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 4 Ιουνίου.

Πηγή: EFE, ERT

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος