Tue. Apr 16th, 2024
υπεξ 6
Κοινοποίηση

Μπορεί άπαντες να εστιάζουν στις εκλογές της Κυριακής, αλλά στο παρασκήνιο έχουν συζητηθεί ήδη τα πρώτα ονόματα για την υπηρεσιακή κυβέρνηση και δη στα κρίσιμα πόστα του ΥΠΕΞ και του ΥΕΘΑ.

Μεταξύ άλλων άκουσα τον Β. Κασκαρέλη για τη θέση του ΥΠΕΞ, έναν έμπειρο διπλωμάτη που έχει υπηρετήσει ως πρέσβης στην Ουάσιγκτον, στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και θεωρείται από τους πιο συνετούς και σοβαρούς Eλληνες διπλωμάτες. Για τη θέση του υπουργού Εθνικής Αμυνας έχει ακουστεί ο βετεράνος και επίσης εξαιρετικά έμπειρος πρέσβης Π. Αποστολίδης, που ηγείται εδώ και πολλά χρόνια της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις διερευνητικές με την Τουρκία και ξέρει καλά τη γείτονα, ενώ έχει υπηρετήσει σε κρίσιμα πόστα σε κομβικές περιόδους.

Θα έλεγε κανείς ότι αν προκριθούν αυτές οι επιλογές, εξωτερική πολιτική και άμυνα θα είναι σε καλά και έμπειρα χέρια μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Δεύτερη στήριξη

Από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως την τετραετία που μας πέρασε, των συνεχών κρίσεων, «η κυβέρνηση πέτυχε τον βασικό στόχο» που ήταν η διατήρηση της κοινωνικής και εθνικής συνοχής και «η χώρα κρατήθηκε όρθια».

Παράλληλα όμως εστίασε και στα εθνικά θέματα στέλνοντας μήνυμα πως η Ν.Δ. είναι «το κόμμα της πατριωτικής ευθύνης» και «ουδέποτε θα συζητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Στην Πρώτη

Δεύτερη στήριξη στην κυβέρνηση εντός ολίγων ημερών θα παράσχει και ο Κώστας Καραμανλής, που θα δώσει το «παρών» σήμερα στην κεντρική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. O πρώην πρωθυπουργός αύριο θα βρεθεί στη γενέτειρα των Καραμανλήδων, την Πρώτη Σερρών, όπου θα τον υποδεχθεί ο ξάδελφός του και υποψήφιος στις Σέρρες Κώστας Καραμανλής.

Η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην «κοιτίδα του καραμανλισμού», εκτός από τη σαφή στήριξη στον ξάδελφό του, στέλνει ένα ευρύτερο μήνυμα: ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας υποψηφιότητα στις Σέρρες μίλησε για «κάστρα» που πρέπει να πέσουν και η παρουσία Καραμανλή «απαντά» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από δελτίο Τύπου

Εξαπίνης έπιασε το Μαξίμου σύσκεψη υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κων. Φλώρο στην οποία συμμετείχαν οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, για συνεργασία με την Πυροσβεστική στην πρόληψη πυρκαγιών. Σκοπός ιερός, αλλά το Μαξίμου ενημερώθηκε από… δελτίο Τύπου, κάτι που δεν άρεσε καθόλου.

ΠΗΓΗ: kathimerina.gr