Thu. May 2nd, 2024
οδικός τουρισμός 768x348 1
Κοινοποίηση

Τουρίστες απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στην παραλία της Κατερίνης. Ακόμη μια χρονιά οι Βαλκάνιοι επισκέπτες επέλεξαν την Πιερία για να κάνουν τις διακοπές τους. Ο οδικός τουρισμός δείχνει με το ξεκίνημα της σεζόν να επανακάμπτει δυναμικά.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο τετράμηνο του έτους καταγράφηκαν 1,7 εκατ. διεθνείς οδικές αφίξεις, έναντι 902 χιλ. της περιόδου Ιανουαρίου- Απριλίου 2022. Κομβικός αποδεικνύεται και πάλι ο ρόλος των χερσαίων πυλών εισόδου, όπου υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις ενώ ζητείται να επιταχυνθούν και τα οδικά έργα.

Κύριος αιμοδότης για τη Βόρεια Ελλάδα είναι ο οδικός τουρισμός και οι Βαλκάνιοι επισκέπτες. Η μεγαλύτερη, πάντως, αύξηση καταγράφεται από τη Βόρεια Μακεδονία, με 500 χιλ. οδικές αφίξεις. Ακολουθεί η Βουλγαρία με 481 χιλ. οδικές αφίξεις ενώ από από την Αλβανία οι οδικές αφίξεις διαμορφώθηκαν σε 476 χιλ.

Οι επαγγελματίες βάζουν θετικό πρόσημο καθώς η πληρότητα για τον Ιούνιο αγγίζει το 60% ενώ για Ιούλιο και Αύγουστο στην Πιερία τα διαθέσιμα καταλύματα είναι λιγοστά.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr