Mon. Apr 29th, 2024
Aerrrr
Κοινοποίηση

Σε νέες κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τη Σεούλ συμμετέχουν αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 «φορτωμένα» με πυρηνικά όπλα, σε μια επίδειξη δύναμης κατά της Βόρειας Κορέας ως μέρος της αποτροπής της Πιονγκγιάνγκ από τη δοκιμή πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με το Associated Press, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι τα βομβαρδιστικά B-52 συμμετέχουν σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας πάνω από την κορεατική χερσόνησο.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ήταν η πρώτη ανάπτυξη αμερικανικών βομβαρδιστικών B-52 στη χερσόνησο μέσα σε ένα μήνα και ότι οι ασκήσεις «αποδεικνύουν την ισχυρή αποφασιστικότητα της Σεούλ και της Ουάσιγκτον και την τέλεια ετοιμότητά τους να απαντήσουν γρήγορα και συντριπτικά σε οποιαδήποτε πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα».

Εξάλλου, η Νότια Κορέα και ο αμερικανικός στρατός έχουν επεκτείνει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους ως απάντηση στις πυρηνικές και πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας, όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η Πιονγκγιάνγκ αντιλαμβάνεται τέτοιες ασκήσεις ως προκλήσεις που δείχνουν την πρόθεση του αντιπάλου να επιτεθεί στη Βόρεια Κορέα.

Μια μέρα μετά την τελευταία πτήση βομβαρδιστικών Β-52 πάνω από την χερσόνησο, στις 6 Μαρτίου, η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, προειδοποίησε ότι η χώρα της ήταν έτοιμη να αναλάβει «ταχεία και εκτεταμένη δράση» κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας.

www.cnn.gr