Thu. May 2nd, 2024
379324259 618065403844998 4260874394541096016 N
Κοινοποίηση

Δυστυχώς, τα νούμερα προσλήψεων της Α Φάσης αρχές του Σεπτέμβρη τόσο στην Γενική όσο και την Ειδική Αγωγή υπήρξαν για όλους απογοητευτικά και έδειξαν την πρόθεση του Υπουργείου απέναντι στην δημόσια εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα στο χώρο της ειδικής αγωγής και συγκεκριμένα στη παράλληλη στήριξη οι προσλήψεις καλύπτουν το 1/3 των αναγκών των μαθητών μας.

Με προφορική οδηγία που δόθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ,ζητείται αποστολή όχι τους συνόλου των κενών σε παράλληλες στηρίξεις αλλά αναλογία 1 εκπαιδευτικός ανά τμήμα ανεξάρτητα αν υπάρχουν 2 και 3 μαθητές με γνωμάτευση. Γίνεται σαφές ότι φέτος, έμειναν χιλιάδες παιδιά χωρίς παράλληλη στήριξη ενώ σύμφωνα με γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ , την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται για να έχουν πλήρη εκπαιδευτική υποστήριξη. Ακόμη μια φορά οι περικοπές αφορούν έναν σημαντικό τμήμα  της κοινωνίας μας που είναι οι μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας , ακόμη περισσότερο όσων έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Για την υφυπουργό Παιδείας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου , δεν είναι σωστό για το ίδιο για το ίδιο το παιδί , να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε παιδί που το έχει ανάγκη!

«Το παιδί με την αναπηρία χρειάζεται κάποιον να το βοηθάει εκπαιδευτικά, δε χρειάζεται κάποιον να γίνει η σκιά του για να το πω απλά..»Αυτά ακριβώς ανέφερε σε συνέντευξη προχτές στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ , στον Άρη Πορτοσάλτε, στηρίζοντας τον φετινό «κόφτη» στην Παράλληλη , και αγνοώντας τα ίδια τα ΚΕΔΑΣΥ , συνεπώς την επιστήμη , τα οποία ορίζουν ποια παιδιά έχουν ανάγκη υποστήριξης και για πόσο χρόνο.

Οι αιρετοίγνωστοποιούν τα κενά και τα γνωρίζουμε γονείς και εκπαιδευτικοί.Παρακάτω αναφέρουμε μόνο ορισμένα

Στην  κάθε επικοινωνία μας με το Υπουργείο Παιδείας και σε κάθε συνέντευξη του κ. Πιερρακάκη και της κ. Μιχαηλίδου ισχυρίζονται ΨΕΥΔΩΣ ότι κάλυψαν τα κενά και αναμένουν μόνο ότι προκύψει από άδειες εγκυμοσύνης και μη ανάληψης θέσεων.

Όμως τα δεδομένα είναι αμείλικτα και τους ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ. Παρακάτω αναφέρονται μόνο ορισμένα κενά που έχουμε εντοπίσει , στην πραγματικότητα είναι τριπλάσια από αυτά:

KENA ΓΕΝΙΚΗΣ

Γ’ ΑΘΗΝΑΣ 30

Δ ΑΘΗΝΑΣ 30

Α ΠΕΙΡΑΙΑ 20

ΧΑΝΙΩΝ 3

ΚΕΡΚΥΡΑΣ 10

ΚΕΝΑ ΕΑΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΡΗΡΙΞΗΣ

Α’ ΑΘΗΝΑΣ 200

Γ’ ΑΘΗΝΑΣ 170

Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ  152

ΧΑΝΙΩΝ 46

ΛΑΣΙΘΙ 26

ΔΡΑΜΑ 11

ΣΕΡΡΕΣ 20

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 6

Α ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 11

Δ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 17

Ως εκπαιδευτικοί ΠΕ 60-61 καλούμε :

  • Την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να πάρει πίσω την προσπάθεια περικοπών των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών μαςκαι αν καλύψει στη Β΄φαση προσλήψεων τα κενά τόσο σε γενική όσο και ειδική με απόλυτη διαύγεια.
  • Τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην υλοποιούν ως οφείλουν διοικητικά , προφορικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ και να δηλώσουν στο σύστημα το σύνολο των πραγματικών κενών που υπάρχουν στη περιοχή τους
  • Του γονείς να σταθούν στο πλευρό των αναγκών των μαθητών
  • Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να παρέμβουν
  • Την αντιπολίτευση , να ζητήσει ευθύνες από το ΥΠΑΙΘΑ για την πολιτική—ΚΟΦΤΗ που ακολούθησε.

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

Μ εκτίμηση,

Πρωτοβουλία εκπαιδευτικών νηπιαγωγών γενικής και ειδικής αγωγής