Δε. Μάι 20th, 2024
Anastazia
Κοινοποίηση

Νεότερα στοιχεία για τη γυναικοκτονία της 27χρονης Αναστάζια, στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της, βρήκαν οι Αρχές. Επιστρέφουν στην Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφός της.

Εν αναμονή των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που θα “ρίξουν” φως στο δολοφόνο της 27χρονης Αναστάζια, η σορός της οποίας εντοπίστηκε την Κυριακή (18/07), συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, η εθελόντρια που εντόπισε τη σορό της 27χρονης, βρήκε πεταμένη και την τσάντα της, μέσα στην οποία δεν βρέθηκε ούτε το κινητό της τηλέφωνο, αλλά ούτε και χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το κινητό της τηλέφωνο βρέθηκε λίγες ημέρες πριν την εύρεση της σορού της σε άλλο σημείο, πεταμένο σε άλλο σημείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές επικεντρώνονται στα νέα αυτά στοιχεία, ενώ την ίδια ώρα, αναμένονται και οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια , ώστε να βρεθεί ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι της φρικτής αυτής γυναικοκτονίας.

Η μητέρα και ο σύντροφος της Αναστάζια επέστρεψαν στην Πολωνία

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη (20/6), η Αστυνομία έδωσε την άδεια τόσο στη μητέρα της 27χρονης όσο και στον σύντροφό της να αναχωρήσουν από το νησί, ζητώντας τους όμως να παραμείνουν στη διάθεσή τους όταν τους ζητηθεί.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός που έχει ισχυρό άλλοθι για την ώρα της δολοφονίας της κοπέλας τους έδωσε αρκετές φορές καταθέσεις στην αστυνομία. Ενδεικτικά ότι ακόμα και χθες, Δευτέρα (19/6), ο Πολωνός σύντροφός της για περίπου δυο ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των Αρχών, που σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσαν διευκρινήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει καθώς φαίνεται ότι η σχέση τους είχε διαταραχθεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον στην Πολωνία, με τη Πρεσβεία της χώρας να στέλνει στο νησί μεταφράστρια για να γνωρίζει εκ πρώτης τι συμβαίνει στην προανακριτική εξέλιξη της διαδικασίας. Ζητούμενο για τις αρχές είναι η απόδοση των ευθυνών για την άγρια δολοφονία της 27χρονης κοπέλας και η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων σε βάρος υπόπτων μέσα από την εξέταση του κινητού της και των δειγμάτων DNA από τα αντικείμενα που βρέθηκαν με το πτώμα.