Mon. Apr 29th, 2024
Gymnismos
Κοινοποίηση

Συνεχίζεται, εν μέσω καλοκαιριού, η αντιπαράθεση μεταξύ των γυμνιστών και της δημάρχου της Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία καταγγέλλει πως παραθεριστές κατέστρεψαν πινακίδες σε παραλία στην οποία αναγράφονταν πως απαγορεύεται ο γυμνισμός.

Ειδικότερα, η δήμαρχος του νησιού, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, όπως μεταδίδει το cretalive, αναφέρει πως τα ξημερώματα της Τρίτης (15/8) εντοπίστηκαν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άντρας, οι οποίοι παραθερίζουν συχνά στο νησί «την ώρα που κατέστρεφαν τις ταμπέλες που είχαν τοποθετηθεί, σχετικά με την απαγόρευση του γυμνισμού στην παραλία του Σαρακήνικου».

«Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και τους παραθεριστές για το θέμα του γυμνισμού στην συγκεκριμένη παραλία, στην οποία υπάρχουν μόνιμες και παραθεριστικές κατοικίες καθώς και τα περισσότερα καταστήματα του νησιού» σημειώνει.

«Έχουν υποβληθεί σχετικές καταγγελίες για την καταστροφή των πινακίδων, με τον Δήμο να τις αντικαθιστά άμεσα», αναφέρει.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «ο Δήμος Γαύδου υλοποιεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ύπαρξη μίας από τις τουλάχιστον δέκα που υπάρχουν στο νησί όπου κάθε πολίτης, ντόπιος ή επισκέπτης, θα μπορεί να την απολαμβάνει ισότιμα».