Πε. Μάι 16th, 2024
Trevor Mckinnon 8xawc7dl4n8 Unsplash 960x600
Κοινοποίηση

Οι πλατύποδες ξεχωρίζουν από το ράμφος τους που μοιάζει με πάπιας, γι’ αυτό και μια άλλη ονομασία τους είναι Ορνιθόρυγχος.

«Αγώνας δρόμου» βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανεύρεση δύο ατόμων που κατηγορούνται για την απαγωγή ενός πλατύποδα στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το ζευγάρι να επιβιβάζεται σε τρένο την περασμένη Τρίτη, κρατώντας το ζώο τυλιγμένο σε μια πετσέτα.

Η αστυνομία πιστεύει ότι το ζευγάρι πήρε τον πλατύποδα από το φυσικό του περιβάλλον, αδίκημα που μπορεί να επισύρει πρόστιμο έως και 430.000 δολαρίων Αυστραλίας (231.700 λίρες Αγγλίας, 288.500 δολάρια).

«Ο πλατύπους κινδυνεύει να αρρωστήσει ή να πεθάνει όσο περισσότερο βρίσκεται εκτός του περιβάλλοντος του», αναφέρει η αστυνομία παράλληλα όμως εκφράζει ανησυχία και για την ασφάλεια των δύο ανθρώπων, καθώς οι πλατύποδες έχουν ένα κεντρί στο πίσω πόδι τους που μπορεί να διοχετεύσει δηλητήριο ικανό να προκαλέσει έντονο πόνο ή να επιφέρει θάνατο.

«Σύμφωνα με την αναφορά που δόθηκε στις [αρχές], το ζευγάρι έδειχνε το ζώο στον κόσμο στο τρένο, επιτρέποντας στον κόσμο να το χαϊδέψει», δήλωσε ο Σκοτ Νόουλς της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.

Οι πλατύποδες ξεχωρίζουν από το ράμφος τους που μοιάζει με πάπιας, γι’ αυτό και μια άλλη ονομασία τους είναι Ορνιθόρυγχος. Ενώ γεννούν αυγά, παράγουν και γάλα, χωρίς όμως να έχουν θηλές.

kathimerini.gr