Σα. Μάι 25th, 2024
Sinodos Korifis
Κοινοποίηση

Τριήμερο διαβουλεύσεων για την κρίση στη Μέση Ανατολή αναμένεται στις Βρυξέλλες, με διεργασίες μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Άπαντες καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις και τονίζουν ότι πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί επέκταση και κλιμάκωση της όλης κατάστασης.

Την Τρίτη συγκαλείται μετηλεδιάσκεψη η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 6:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος για τις εξελίξεις και τις ιρανικές επιθέσεις στο Ισραήλ. Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 16 και 17 Απριλίου.

Όλα αυτά ενώ πυκνώνουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην οικονομία και το μεταναστευτικό από το ενδεχόμενο ανάφλεξης της έντασης στην περιοχή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας, το Ιράν επιτέθηκε απευθείας στον ισραηλινό εχθρό του, τη νύχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή.

Η επίθεση έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία ανώτερων Ιρανών αξιωματικών στη Συρία σε φερόμενη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

ΠΗΓΗ: ERT