Pexels Ivo Rainha 1290141
Κοινοποίηση

Από την Εύα Τζαγκαράκη

Κάθε παιδί ή έφηβος αλλά και κάθε ενήλικας θα έπρεπε να έχει προσβασιμότητα στη γνώση και σε κάθε βιβλίο, σε όλα τα μέρη του κόσμου, σε κάθε γειτονιά, ακόμη και στο ίδιο τους το σπίτι αν είναι εφικτό. Τα οφέλη αυτής της πρόσβασης αντικατοπτρίζουν κοινωνικά και πολιτισμικά όλες τις κουλτούρες, εκεί που υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Γιατί είμαστε ότι κάνουμε, όλες οι δράσεις μας και οι δυνατότητες μας. Και όταν υπάρχουν δραστηριότητες, οι οποίες μας ωθούν στο να γίνουμε καλύτεροι και να εξελιχθούμε, αυτό έχει αντίκτυπο σε όλη μας την κοινωνία. Αυτό βοηθάει στην επικοινωνίας μας στον κόσμο όπως και στην δική μας εσωτερικότητα.

Όταν ένας άνθρωπος διαβάζει βιβλία, αυτά του ανοίγουν την οπτική του για τον κόσμο, νικούν όλα τα στερεότυπα και οδηγούν στην εγγύτητα του βέλτιστου, την καλυτέρευση όχι μόνο του ίδιου του εαυτού αλλά και της συνολικότητας αλλά και της συλλογικότητας της ανθρωπότητας.

Ένας άνθρωπος επιλέγει να διαβάζει βιβλία για την τέρψη της ψυχής του. Και είμαστε κάθε μας επιλογή, κάθε μας σκέψη και κάθε μας όνειρο. Τα βιβλία βοηθούν όλα αυτά, τις επιλογές, τις σκέψεις και τα όνειρα μας. Εκεί στις βιβλιοθήκες είναι αποθηκευμένα όλα. Όλη η παγκόσμια γνώση μας. Ότι αναζητούμε, ό,τι χρειαζόμαστε και ό,τι έχει υπάρξει στον κόσμο μας, ότι γνωρίζουμε στους αιώνες που υπάρχουμε ως ανθρωπότητα, βρίσκεται εκεί φυλαγμένο και κάθε βιβλίο περιμένει να το ανακαλύψουμε. Είναι το μέσο της επικοινωνίας του κόσμου, ακόμη και της ύπαρξης του, καθώς οι βιβλιοθήκες και τα βιβλία συγκροτούσαν πάντα την εξέλιξη μας. Την εξέλιξη όλη μας της γνώσης.