Σα. Μάι 25th, 2024
Κοινοποίηση

Μετά από 11 χρόνια παρουσίας του στην γερμανική ομάδα, ο Μάικ Έλιοτ αποφάσισε να την αφήσει με άμεση ισχύ, ώστε να ψάξει τον επόμενο σταθμό του στον κόσμο της μηχανοκίνησης.

Ο Βρετανός μηχανικός, ειδικός στην αεροδυναμική αυτοκινήτων και μονοθεσίων, αποτελεί με επίσημη ανακοίνωση της Mercedes-AMG παρελθόν από την οκτώ φορές πρωταθλήτρια κατασκευαστών.

Ο Μάικ Έλιοτ ενσωματώθηκε στην ομάδα του Μπράκλει το 2012 ως επικεφαλής αεροδυναμικής, έχοντας στο “παλμαρέ” του ήδη χρόνια καριέρας σε McLaren και Renault/Lotus. Συνολικά, ο 49χρονος μηχανικός έχει κλείσει πάνω από είκοσι χρόνια στη Formula 1.

Η αποχώρηση του Έλιοτ μοιάζει να αποτελεί μέρος της μεγάλης αναδιάρθρωσης η οποία έχει ξεκινήσει στη Mercedes από το 2021, όμως αυτό δεν είναι επίσημο ούτε επιβεβαιωμένο, ειδικά από τη στιγμή που η αποχώρηση ήρθε με δική του απόφαση.

Δεν πρόκειται βέβαια για οποιονδήποτε μηχανικό, διότι ο Έλιοτ ήταν εκ των κρισιμότερων ανθρώπων που οδήγησαν στην τεράστια επιτυχία που απόλαυσε η Mercedes επί οκτώ συναπτά έτη στην F1.

Το μέχρι πρότινος συμβόλαιό του όμως έληγε αργότερα μέσα στο 2023 και με την επιστροφή του Τζέιμς Άλισον στη θέση του να είναι γεγονός, αποφάσισε να αποχωρήσει μία ώρα αρχύτερα.

Ο Μάικ Έλιοτ γνωστοποίησε την απόφασή του στο εργοστάσιο του Μπράκλει τη Δευτέρα (30/10) το απόγευμα και πλέον αναμένεται να παραμείνει μόνο στα… χαρτιά στη δουλειά, μέχρι να αποφασίσει το επόμενό του βήμα.//ΓΑ