Σα. Ιούν 22nd, 2024
Covid 768x399
Κοινοποίηση

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των αναπνευστικών λοιμώξεων είναι «εκρηκτική». Οι ειδικοί προειδοποιούν για περαιτέρω κλιμάκωση της έξαρσης και η κυβέρνηση επιστρέφει στην τακτική των επίσημων ενημερώσεων των πολιτών.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περίπου 206 νέες εισαγωγές κρουσμάτων και άλλα τόσα εξιτήρια στα νοσοκομεία της χώρας . Συνολικά νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι, οι 300 από αυτούς σε ΜΕΘ, οι 100 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Όσοι όμως εισέρχονται, τόσοι και φεύγουν καθώς διαρκεί δύο έως τέσσερεις ημέρες η νοσηλεία σε απλές κλίνες.

Εκείνοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται πολύ είναι οι ευπαθείς ομάδες, για αυτό και στην αυριανή έκτακτη συνέντευξη τύπου που θα δώσει ο υπουργός Υγείας, έχοντας στο πλευρό του επιστήμονες, θα κάνει έκκληση προς όλους και ειδικά, προς όσους όσους ανήκουν στις ομάδες αυτές να εμβολιαστούν με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Έκτακτη ενημέρωση αύριο από το υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ,  Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ.

«Η αύξηση των εμβολιασμών, ιδιαιτέρως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας», τόνισε σήμερα (9/1) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας για τον εμβολιασμό. Έχουμε μείνει λίγο πίσω. Κάπως ξεχάσαμε ως κοινωνία την πανδημία, αλλά η πανδημία είναι παρούσα».

πηγή ertnews.gr