Δε. Ιούλ 15th, 2024
Eco Info Day2 1 817x1024
Κοινοποίηση

Το Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου, διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για τον Οικολογικό Αθλητισμό, στις 8 Απριλίου 2023, στο Χαϊδάρι.

 Η ημερίδα ήταν μέρος του προγράμματος Erasmus+ «Για το αειφόρο περιβάλλον, τα αθλήματα στη φύση (SENS)». Τα θέματα της ημερίδας ήταν:

 – Αθλητικός εξοπλισμός φιλικός προς το περιβάλλον,

 – Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

 Ο Ανδρέας Κωλέττης, ο Νικόλαος Κουκουλάκης, ο Ηλίας Βαρυτιμιάδης και ο Αναστάσιος Πανταζίδης είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για το πρόγραμμα SENS πριν μπουν στα θέματα της ενημερωτικής ημερίδας.

 Οι ομιλητές εξήγησαν τους τρόπους επιλογής οικολογικού εξοπλισμού και τον τρόπο χρήσης τους. Επιπλέον, έγινε αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση για τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, με την ελάχιστη βλάβη του περιβάλλοντος.

 Μετά τις παρουσιάσεις, τις ομιλίες και τη συζήτηση, δημιουργήθηκε μία σύνοψη των όσων ειπώθηκαν, προκειμένου να αποτελέσει μέρος της τεκμηρίωσης του προγράμματος SENS.

 Η εφαρμογή των πορισμάτων της ημερίδας θα λάβει χώρα στον αγώνα Parkinson Powerlifting που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου, κατά την Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον.