Κυ. Μάι 26th, 2024
Thrania Sxoleio 2048x1406
Κοινοποίηση

Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο εξωφρενικό περιστατικό bullying κατά του 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου. Η οικογένεια του θύματος, όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, περίμενε να ληφθούν και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα.

«Το παιδί ακόμα δεν πηγαίνει σχολείο, τα παιδιά που έκαναν την επίθεση πηγαίνουν ακόμα στο ίδιο σχολείο» δήλωσε ο Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (28.04.2023) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». «Επειδή το σχολείο έχει κωφεύσει, καταθέσαμε χθες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του σχολείου, και όχι κατά των παιδιών», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying στο Αρσάκειο.

Ο Σπύρος Δημητρίου σημείωσε ότι η οικογένεια περίμενε το σχολείο και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να λάβουν μέτρα για το περιστατικό. Αυτό που ζητεί η οικογένεια του 15χρονου είναι, οι δράστες να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης, «να μην συγχρωτίζονται στον ίδιο χώρο και να λαμβάνονται μέτρα στο διάλειμμα».

Σημείωσε επίσης ότι, «το σχολείο ουδέποτε μας κλήτευσε στο Συμβούλιο ή μας ανακοίνωσε μέτρα», για το περιστατικό που έγινε στις 31 Μαρτίου. «Κανένας από το σχολείο δεν επικοινώνησε με την οικογένεια, εγώ επικοινώνησα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να ληφθούν μέτρα, μου είπαν θα επικοινωνήσουν και αφού δεν επικοινώνησαν, έκανα το αυτονόητο και στράφηκα στη Δικαιοσύνη», κατέληξε ο Σπύρος Δημητρίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό bullying σημειώθηκε την Παρασκευή 31/3 μέσα στο Αρσάκειο, όταν έξι μαθητές – πέντε αγόρια και ένα κορίτσι – ακινητοποίησαν 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του. Το παιδί πήγε στο ιατρείο του σχολείο για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχθηκε στους εκπαιδευτικούς. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, η μητέρα του είδε τις εκδορές στον λαιμό του και στη συνέχεια μαζί με τους γονείς του κατήγγειλε στις Αρχές το συμβάν.

Με πληροφορίες και από ΑΝΤ1/ Πηγή: newsit.gr