Σα. Ιούν 22nd, 2024
Omofyla Zevgaria 768x439
Κοινοποίηση

Πεδίο αντιπαράθεσης έγινε το χρονοδιάγραμμα προώθησης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση με δημοσιογράφους, αφού έκλεισε κάθε σενάριο για ευρύ ανασχηματισμό, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξουν πρώτα εξηγήσεις, και μετά καθορισμός του χρονοδιαγράμματος, προκαλώντας την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, απάντησε σήμερα το πρωί με μήνυμα για άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ είχε δεχθεί νωρίτερα σκληρή κριτική από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι η κυβέρνηση να παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας της ορκωμοσίας των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι το θέμα θα πρέπει να εξηγηθεί σε όλες του τις παραμέτρους.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια ο πρωθυπουργός απάντησε: «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα». 

Για αναβλητικότητα και δισταγμό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Στ. Κασσελάκης

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επικοινώνησε με τον Σωκράτη Φάμελο και του ζήτησε με το άνοιγμα της Βουλής να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Κατηγόρησε μάλιστα τον ορωθυπιυργό για αναβλητικότητα, δισταγμό και κωλυσιεργία.

Και ο  πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, έβαλε στο στόχαστρο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά κατηγορώντας τον για υπαναχώρηση και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει πρόταση νόμου για τη νομική κατοχύρωση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με πλήρη δικαιώματα, εντός των οποίων   θα είναι  και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία.

«Αυτή είναι η επιθυμία της αντιδραστικής πτέρυγας της Νέας Δημοκρατίας, των ομοφοβικών προκαταλήψεων και των θρησκόληπτων αντανακλαστικών. Η κοινωνία θα προχωρήσει» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

πηγή ertnews.gr