6 1
Κοινοποίηση

Η Ερμιόνη γιορτάζει την παραγωγή του ροδιού, με τις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις αναδεικνύεται το σημαντικό τοπικό προϊόν. Φέτος ευελπιστούμε να “σπάσουμε” τον αριθμό επισκεπτών στο φεστιβάλ Ροδιού.

Banner

Συνολικά, η γιορτή του ροδιού αποτελεί μια ευκαιρία για την Ερμιονίδα να προωθήσει τον τουρισμό, την τοπική οικονομία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Είναι γεγονός πως μεταξύ των άλλων οι τοπικού χαρακτήρα γιορτές μπορούν να προσελκήσουν επισκέπτες από πολλές άλλες περιοχές συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού προιόντος για την ευρύτερη περιοχή.

2 Rodi 1024x505 1

Η γιορτή μπορεί να λειτουργήσει και ως πλατφόρμα για τους τοπικούς παραγωγούς ροδιών και άλλων τοπικών προϊόντων, Αυτό μπορεί να αυξήσει την επίδοσή τους στις πωλήσεις και να δημιουργήσει επιπρόσθετο εισόδημα για την περιοχή.

Η Ποικιλία Ρόδι Ερμιόνης λόγο της διαφορετικότητας από τις άλλες ποικιλίες Ροδιού αλλα και της γλυκύτητας της ελαβε τον χαρακτηρισμό Π.Ο.Π το 2021.

Η γιορτή Ροδίου Ερμιόνης είναι ένα καθιερωμένο πολιτιστικό γεγονός που γιορτάζει την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της Ερμιόνης, με επίκεντρο το ρόδι, που αποτελεί σύμβολο γονιμότητας και ευημερίας. Έτσι είναι γνωστό σε πολλές χώρες του κόσμου, όπου γίνονται εξαγωγές με μεγάλη επιτυχία, αφού είναι γνωστό και για τις ευεργετικές ιδιότητες του Ροδιού.

Η γιορτή αυτή ξεκίνησε το 2011 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προς τα τέλη Οκτωβρίου, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τοπικά προϊόντα με βάση το ρόδι, όπως γλυκά, μαρμελάδες, ποτά και παραδοσιακά εδέσματα. Παράλληλα, διοργανώνονται διάφορα δρώμενα και εκδηλώσεις, όπως χορευτικά, μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και σεμινάρια σχετικά με την καλλιέργεια του ροδιού.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια γιορτή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και μια ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες να βιώσουν την τοπική παράδοση σε όλο της το μεγαλείο.

Η γιορτή Ροδίου έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε θεσμό, προβάλλοντας όχι μόνο το ρόδι της Ερμιόνης αλλά και την μαγευτική ομορφιά του τοπίου και τον πολιτισμό της περιοχής