Day: October 24, 2024

Παρατείνεται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024 η αντιπυρική περίοδος

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς εξακολουθεί να υφίσταται, γι’αυτό και συνεχίζεται να δίνεται στη δημοσιότητα ο ημερήσιος χάρτης πρόγνωσης κινδύνου πυρκαγιάς.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2024 παρατείνεται η Αντιπυρική περίοδος, σύμφωνα με απόφαση του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Γεωργανά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, παρατείνεται η αντιπυρική περίοδος, η οποία θα έληγε στο τέλος του Οκτωβρίου, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024 για τις Π.Ε. Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας, σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Κατόπιν αυτής της απόφασης, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση καύσης γεωργικών υπολειμμάτων, όπως κλαδιών, ή ξερών χόρτων, καθώς και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

Γιάννης Μανιάτης : Με τη νέα «Υπουργό» Εξωτερικών και Άμυνας

Με τη νέα «Υπουργό» Εξωτερικών και Άμυνας (Ύπατη Εκπρόσωπο για Διεθνείς Σχέσεις και Άμυνα) της Ε.Ε. Κάγια Κάλας, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, συζητήσαμε τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες στην Ανατολ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θα στηρίξουμε κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία στην περιοχή, όπως και τη συμβολή της Ε.Ε. στην επίλυση του Κυπριακού.

Νέες υπηρεσίες IRIS και online ΔΙΑΣ για εργοδότες και οφειλέτες από τον e-ΕΦΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέες υπηρεσίες πληρωμών (IRIS και Online ΔΙΑΣ) για Εργοδότες και Οφειλέτες

Ο e-ΕΦΚΑ προχωρά σε αναβάθμιση των υπηρεσιών του, παρέχοντας νέες επιλογές πληρωμών για εργοδοτικές εισφορές και καθυστερούμενες οφειλές, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλασσόμενων πολιτών και την ενίσχυση της εξυπηρέτησής τους.

Από τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2024, οι εργοδότες και οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών IRIS και Online ΔΙΑΣ.

Οι πληρωμές μέσω του συστήματος IRIS και μέσω Online ΔΙΑΣ θα ενημερώνουν αυτόματα τα συστήματα του e-ΕΦΚΑ σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας την άμεση καταχώρηση των συναλλαγών και την άμεση έκδοση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ταχύτητα της διαδικασίας

Με τις νέες αυτές υπηρεσίες, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν την εκκαθάριση των πληρωμών από τις τράπεζες, η οποία στο παρελθόν απαιτούσε αρκετές ημέρες. Η αυτόματη ενημέρωση των οικονομικών καρτελών επιτρέπει την ταχύτερη ολοκλήρωση των συναλλαγών, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Οι δυνατότητες αυτές θα επεκταθούν και για τις εισφορές των Μη Μισθωτών (αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών) μέχρι το τέλος του έτους, υποστηρίζοντας έτσι τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ.

Η Διοίκηση του Φορέα, με τη συνδρομή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συνεχίζει να εργάζεται για την παροχή σύγχρονων, φιλικών προς τους πολίτες υπηρεσιών.

Από τη Διοίκηση του e-Ε.Φ.Κ.Α.

Δάκρυσε κι ο ουρανός πάνω από το Ναύπλιο: Όλοι στα λευκά για τον Άγγελο,

σήμερα η κηδεία του 14χρονου- Η τpαγική σύμπτωση την ώρα που ξεψυχούσε

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου απέδωσαν φόρο τιμής στον φίλο και συμμαθητή τους Άγγελο, ο οποίος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο από πτώση στις κερκίδες ενός γηπέδου.

Θρήνος στο Ναύπλιο για τον Άγγελο: Συμμαθητές του απέτισαν φόρο τιμής
Όπως αναφέρει το anagnostis.org, σήμερα οι μαθητές δεν παρακολούθησαν τα μαθήματά τους ως ένδειξη πένθους και, ντυμένοι στα μαύρα, παρέμειναν στο προαύλιο του σχολείου για να τιμήσουν τη μνήμη του φίλου και συμμαθητή τους.Τραγωδία στο Στάδιο του Ναυπλίου – Ένας 14χρονος έχασε τη ζωή του από πιθανή πτώση από την εξέδρα