Day: October 4, 2024

Άργος in Green & Blue Action

Διήμερο με δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον στον Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Δήμος Άργους-Μυκηνών έχοντας θέσει βασικές του προτεραιότητες την προστασία του Περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη θωράκιση της υγείας των πολιτών και έχοντας ήδη ξεκινήσει μια ουσιαστική προσπάθεια διεύρυνσης της Ανακύκλωσης στο Δήμο, διοργανώνει ένα διήμερο ενημέρωσης για την Ανακύκλωση και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, με τίτλο «Άργος in Green & Blue Action», το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 10:00-13:00, στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, στην Πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Άργος, περιλαμβάνουν:

  • Το εκπαιδευτικό λεωφορείο της ΤΕΧΑΝ A.B.E.E, όπου οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ορθές πρακτικές ανακύκλωσης και τη σημασία τους από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας.

ΤΕΧΑΝ SA εξειδικεύεται στον τομέα της ανακύκλωσης συσκευασιών με την τοποθέτηση, λειτουργία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υπερσύγχρονων «Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»-Recycling Centers, τα οποία αποτελούνται από αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας.

Η Fargeco Hellas, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των αποβλήτων, των ζωικών υποπροϊόντων και των τηγανέλαιων με βασικό μέλημα της, την προστασία του περιβάλλοντος και τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων και η RECYCOM, η οποία δραστηριοποιείται στη συλλογή, διαχείριση και ανακύκλωση των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδυσης, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καθαρότερου και υγιεινότερου περιβάλλοντος, θα ενημερώσουν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια για την ορθή διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης και πως μπορούν να γίνουν οι ίδιοι οι πολίτες μέρος της λύσης για έναν καλύτερο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.Στη δράση θα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, όπου θα ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το έργο του και τις δράσεις που υλοποιεί, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

afisa

Όπως αναφέρει ο Δήμος, «στόχος των δράσεων είναι να κατανοήσουμε πώς μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων, εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια, ενώ παράλληλα, συμβάλλουμε στη διατήρηση ενός πιο καθαρού και υγιούς Περιβάλλοντος».

Οι παραπάνω δράσεις απευθύνονται στο ευρύ κοινό, με έμφαση στα παιδιά και στους νέους, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια περιβαλλοντικού ήθους.

Αργολίδα: Ντου της αστυνομίας σε καταυλισμούς με 18 συλλήψεις

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, σήμερα (3.10.2024) το πρωί, σε τοπικές κοινότητες των δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών και Ναυπλίου, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας και Λακωνίας καθώς και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ελέχθησαν -82- άτομα προσήχθησαν -22-, ενώ συνελήφθησαν -18- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

-10- άτομα, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και
-8- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.