Day: July 19, 2024

Αναζητείται ο «δράκος» που επιτίθεται σε γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο ντοκουμέντο με την επίθεση ενός άνδρα εις βάρος μίας νεαρής γυναίκας, ηλικίας 30 ετών, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε κάποιον στενό δρόμο της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοπέλας, ο δράστης την ακινητοποίησε, της άρπαξε το κινητό ώστε να μην μπορέσει εκείνη να καλέσει την αστυνομία, την έπιασε από τον λαιμό και προσπάθησε να τη βιάσει.

Η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει, να καλεί σε βοήθεια και μερικές στιγμές αργότερα, ένας περαστικός αντιλήφθηκε το περιστατικό και φώναξε «τι γίνεται εδώ;». Ο δράστης, αδύνατος, μετρίου αναστήματος και ασιατικής καταγωγής, αναζητείται από τις Αρχές, ενώ, έχει «εξαπολύσει» κι άλλες επιθέσεις κατά γυναικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

ΔΥΠΑ: Επίδομα 400 ευρώ σε 50.000 άνεργους – Δείτε ποιοι το δικαιούνται

Ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) η λίστα με τα 50.000 άτομα που εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα για την απόκτηση και αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για την κατάστασή τους μέσω των ιστοσελίδων dypa.gov.gr και voucher.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον αριθμό ΚΑΥΑΣ που έχουν λάβει κατά την υποβολή της αίτησης.

Στο επόμενο στάδιο, θα διαμορφωθεί το μητρώο παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης, με τα προγράμματα κατάρτισης να αρχίζουν να επιλέγονται ανάλογα με το εκπαιδευτικό επίπεδο και τις άλλες ακαδημαϊκές προσόντα των ωφελουμένων.

Επιπρόσθετα, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους παρόχους πιστοποίησης, οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν τα έγγραφά τους έως την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, μέσω του συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/metroo-parokhon-pistopoieses.Η προθεσμία για τους παρόχους συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης λήγει την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, στις 23:59.

ΔΥΠΑ: Επίδομα 400 ευρώ σε 50.000 άνεργους – Δείτε ποιοι το δικαιούνται

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) υπενθυμίζει ότι οι πάροχοι ήδη εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Παρόχων δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου όλα τα δικαιολογητικά, εκτός από εκείνα που έχουν λήξει ή έχουν τροποποιηθεί.

Πάροχοι που δεν είναι στα μητρώα μπορούν να καταθέσουν αίτηση, παρέχοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέσω των ακόλουθων συνδέσμων:

Αυτό το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU, και στοχεύει στη διασύνδεση της κατάρτισης με τις αγοραίες ανάγκες, ενισχύοντας την απασχολησιμότητα των ανέργων για την ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας μέσα από την πράσινη μετάβαση της οικονομίας.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα κατάρτισης, επισκεφθείτε τις εξής διευθύνσεις:

Το Σάββατο στο Ναύπλιο το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Χαραλαμπάκη

Τον πολυαγαπημένο & σεβαστό μας Υιό & Αδελφό Γεώργιο Ιωα. Χαραλαμπάκη ετών 44 αποχαιρετούμε το Σάββατο 20 Ιουλίου & ώρα 11.00 π.μ στον Ι.Ν Αγ. Αναστασίου Ναυπλίου .

Η σορός θα βρίσκεται στον Ι.Ν για αποχαιρετισμό στις 10.30 π.μ 

Προσκαλούμε συγγενείς & φίλους να συνοδεύσουν την εκφορά του 

Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Άριας 

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 

Ιωάννης & Βασιλική 

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ 

Δημήτρης & Λάουρα 

Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ 

Φοίβη 

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Πανώλη στη Θεσσαλία: Ο περιφερειάρχης ζητάει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι τοπικές αρχές της Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η πανώλη των αιγοπροβάτων εξαπλώνεται ραγδαία.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, επιβεβαιώθηκε ένα κρούσμα σε μονάδα αιγοπροβάτων στην Καλαμπάκα, με αποτέλεσμα να θανατωθούν και να θαφτούν όλα τα ζώα της μονάδας.

Έκτοτε, εντοπίστηκαν δύο ακόμα μονάδες στην ίδια περιοχή που επηρεάστηκαν από την ασθένεια, με τις αρχές να εφαρμόζουν την ίδια διαδικασία εξόντωσης και ταφής των ζώων. Επιπλέον, μια ακόμη μονάδα διαπιστώθηκε να είναι θετική τις προηγούμενες ημέρες και θα ακολουθηθεί η ίδια πρακτική.