Day: September 16, 2023

Θεσσαλονίκη: Νυχτερινή ασφαλτόστρωση στην Περιφερειακή Οδό

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα (18/09/2023) έως και την Παρασκευή (22/09/2023) κατά τις βραδινές ώρες έκαστης ημέρας, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας / Διεύθυνση Τεχνικών Έργων / Τμήμα Συντήρησης Συγκοινωνιακών Έργων.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εργασιών:

  • Από την Δευτέρα (18/09/2023) έως και την Παρασκευή (22/09/2023) κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 της επομένης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με τον Κόμβο Κ9 (Τούμπα) έως το ύψος της συμβολής της με τον Κόμβο Κ11 (Πανοράματος), στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά.
  • Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Κλάδο με κατεύθυνση από την Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης – έξοδος προς οδούς Κατσιμίδη και Διαγόρα, στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά, θα διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους της περιοχής (μέσω κατάλληλης πληροφοριακής σήμανσης).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

ΓΑΔΘ

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανακήρυξη ως Προτιμητέου Επενδυτή για την Αττική Οδό

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ την ανακήρυξε ως Προτιμητέο Επενδυτή για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Η Αττική Οδός κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990. Έχει μήκος 70 χλμ. και αποτελεί τον περιφερειακό δακτύλιο της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και τη σπονδυλική στήλη του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής, όπου κατοικούν περισσότεροι από 5 εκατ. άνθρωποι. Επίσης, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), αφού συνδέει την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, παρακάμπτοντας το κέντρο της Αθήνας, ενώ συνδέει οδικά και το αεροδρόμιο της Αθήνας με το κέντρο της πόλης. Η μέση ημερήσια κίνηση κατά το τέλος του 2022 είχε ήδη ξεπεράσει τα προ-πανδημίας επίπεδα, με τον αυτοκινητόδρομο να σημειώνει μια μέση ετήσια αύξηση κυκλοφορίας της τάξης του 4% τα τελευταία 10 χρόνια.

Το έργο βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, ενώ η βαριά του συντήρηση θα έχει ολοκληρωθεί κατά την ημερομηνία μεταβίβασης στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Τα δεδομένα κυκλοφορίας των τελευταίων 20 χρόνων, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης, δείχνουν ότι το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε δύσκολες καταστάσεις, κατατάσσοντάς το μεταξύ αυτών με το χαμηλότερο ρίσκο. Ταυτόχρονα, οι προοπτικές υλοποίησης των επεκτάσεων του έργου (μέσω άλλων συμβάσεων) επιτρέπουν την προσδοκία αυξημένης κυκλοφορίας και αυξημένων εσόδων. Σε αυτό το πλαίσιο η απόδοση του έργου αναμένεται εντός του εύρους αποδόσεων που παραδοσιακά στοχεύει και επιτυγχάνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε ομοειδή έργα, προσδίδοντας επιπλέον αξία στην εταιρεία και σημαντικά οφέλη στους μετόχους της.

Το τίμημα των 3,270 δισ. ευρώ προβλέπεται να καταβληθεί εφάπαξ κατά τον χρόνο υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης και η χρηματοδότηση του έργου αναμένεται να προέλθει από έναν συνδυασμό ιδίων κεφαλαίων του Ομίλου (σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία στο τέλος του Α’ Τριμήνου 2023 τα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου ανέρχονταν σε 1,6 δισ. ευρώ) και τραπεζικού δανεισμού, όπως έχει προβλεφθεί και στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για τη συναλλαγή ενήργησε η Mediobanca S.p.A., ενώ η χρηματοδοτική υποστήριξη προήλθε από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί τον μεγαλύτερο ελληνικό στρατηγικό και μακροπρόθεσμο επενδυτή στον κλάδο των παραχωρήσεων. Κεφαλαιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του στο κλάδο και τον οργανωτικό του μηχανισμό, αναμένεται να αποκομίσει σημαντικές συνέργειες και οικονομίες κλίμακος από τη διαχείριση και εκμετάλλευση του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, μεταξύ των οποίων είναι και η ενσωμάτωση του μεγαλύτερου εν λειτουργία στόλου συσκευών αυτόματης διέλευσης σταθμών διοδίων. Με την προσθήκη της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού το συνολικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων που διαχειρίζεται ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ξεπερνάει τα 1,600 χλμ., συμπεριλαμβανομένου και του έργου της Εγνατίας Οδού, όπου από την πλευρά του παραχωρησιούχου έχουν προσκομιστεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου κι αναμένεται η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από την πλευρά της Πολιτείας. Το χαρτοφυλάκιο αυτοκινητοδρόμων του Ομίλου είναι από τα μεγαλύτερα και «νεαρότερα» χαρτοφυλάκια στην Ευρώπη (με μέση υπολειπόμενη συμβατική χρονική διάρκεια τα 25 έτη), διασφαλίζοντας έναν μακροπρόθεσμο ορίζοντα σημαντικών, προβλέψιμων και επαναλαμβανόμενων αποδόσεων.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, με σημαντική παρουσία και στο εξωτερικό. Με περισσότερους από 6.500 εργαζομένους αποδεικνύει στην πράξη για μία ακόμη φορά την διαχρονική επενδυτική του δέσμευση στη χώρα μας, υλοποιώντας ένα πρωτόγνωρο επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ και το οποίο δημιουργεί περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας, στηρίζοντας παράλληλα και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, διατηρώντας συνεχώς όλα τα διαθέσιμα του σε ελληνικές τράπεζες.

Μαγνησία: Χωρίς νερό για 12η μέρα ο Βόλος – Αγωνία για το επίπεδο των νερών της λίμνης Κάρλας

Πολλά και μεγάλα είναι τα προβλήματα στη Μαγνησία, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας. Καταβάλλονται προσπάθειες να καθαρισθούν στοιχειωδώς οι δρόμοι.

Συνεχίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μαγνησίας, μετά τη θεομηνία που σάρωσε την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, με τα πλέον σημαντικά να αφορούν την υδροδότηση με καθαρό πόσιμο νερό, τον καθαρισμό των κατοικιών και των δρόμων από τους τόνους λάσπης και την κατεστραμμένη οδοποιία κυρίως στο Πήλιο.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για δωδέκατη ημέρα δεν υπάρχει πόσιμο νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις και η ζωή δυσκολεύει περισσότερο από τις ανάγκες της καθημερινότητας για τις ανάγκες των 200.000 περίπου ανθρώπων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, δίνουν πραγματικό αγώνα για την αποκατάσταση της υδροδότησης με πόσιμο νερό, αλλά η πλήρης σχεδόν καταστροφή του συστήματος άντλησης και διανομής κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξή του ότι το καθαρό πόσιμο νερό θα τρέξει ξανά στις βρύσες μετά από περίπου ένα 20ήμερο .

Παράλληλα ο καθαρισμός των σπιτιών και των επιχειρήσεων που πλημμύρισαν σε πολλές συνοικίες του Βόλου συνεχίζεται και οι άνθρωποι προσπαθούν να βάλουν σε τάξη την ζωή τους αφού βλέπουν κατεστραμμένη την περιουσία τους.

Καταβάλλονται προσπάθειες να καθαρισθούν στοιχειωδώς οι δρόμοι από την λάσπη, το χώμα και τα σκουπίδια στον Βόλο αλλά η έλλειψη νερού καθιστά δύσκολη την προσπάθεια των συνεργείων του Δήμου Βόλου.

Την ίδια ώρα τεχνικά συνεργεία καθαρίζουν τον χείμαρρο Κραυσίδωνα αφού η κοίτη του ανέβηκε πάνω από ένα μέτρο, μετά τις πλημμύρες, εξαιτίας των φερτών υλών και των τεραστίων ποσοτήτων πέτρας που κατέβασε από το Πήλιο και έτσι είναι εντυπωσιακές οι εικόνες από τα βουνά πέτρας που συσσωρεύονται για να απομακρυνθούν από την κοίτη, ενώ δύο ημέρες πριν σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και συνεργείου που προσπάθησε να κόψει και να απομακρύνει δέντρα από την κοίτη του χειμάρρου και που εμπόδιζαν την ομαλή ροή των νερών με αποτέλεσμα υπερχείλιση και την πλημμύρα σε πολλές συνοικίες. Οι κάτοικοι αντέδρασαν στην κοπή των δέντρων, παρά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από αυτά.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα δεν θα λειτουργήσουν ούτε την προσεχή εβδομάδα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Στο Νότιο Πήλιο πέραν των τεράστιων καταστροφών στην οδοποιία και σε άλλες νευραλγικές υποδομές της περιοχής πολλά χωριά και κωμοπόλεις εξακολουθούν και εκεί να μην έχουν πόσιμο νερό και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Παρρησιάδης κάνει αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της υδροδότησης και τη διανομή εμφιαλωμένου νερού.

Επίσης ζητήθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λασκαρίδη να διατεθεί το περίφημο σκάφος “Typhoon” που κινείται στο Αιγαίο και περισυλλέγει απορρίμματα στη θάλασσα, να μετακινηθεί στον Παγασητικό και να συλλέξει τους χιλιάδες τόνους φερτών υλών που υπάρχουν στην επιφάνεια του κλειστού κόλπου και στις ακτές για να επανέλθει και ο Τουρισμός σε κανονικά επίπεδα.

Η αγωνία για το επίπεδο των νερών της λίμνης Κάρλας συνεχίζεται και υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα αφού έχει σταματήσει να ανέρχεται η στάθμη των νερών και να απειλούνται τα παρακάρλια χωριά και κωμοπόλεις

Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης: Πετύχαμε την Καθαρή Πελοπόννησο και τώρα δημιουργούμε Κυκλική Οικονομία!

Για τον Πέτρο Τατούλη και τη Νέα Πελοπόννησο, η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αποτελεί κεντρικό στόχο της επομένης 5ετιας, καθώς είναι συστατικό στοιχείο της στρατηγικής μας για τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Διαβάστε το Πρόγραμμά μας

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Ξεκινήσαμε μαζί. Με σημαντικό έργο που έφερε χειροπιαστά αποτελέσματα!

Το 2012 η Πελοπόννησος ζούσε το απόλυτο αδιέξοδο. Οι πόλεις είχαν γεμίσει με σκουπίδια, τα πρόστιμα ήταν αβάσταχτα και κανένας δεν είχε το κουράγιο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Αναλάβαμε την ευθύνη, με τη σύμφωνη γνώμη όλων: Δήμων, ΦΟΣΔΑ και Κυβέρνησης. Διενεργήσαμε ένα Διεθνή Διαγωνισμό, τον πρώτο στη χώρα, με ανταγωνιστικό διάλογο.

Αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό εργαλείο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, πετύχαμε να ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, η χωροθέτηση των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης, ο σχεδιασμός σε επίπεδο οριστικής μελέτης, αλλά και η αδειοδότηση του έργου σε λιγότερο από 4 χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2015 είχε ήδη εκδοθεί η πράξη του Ελεγκτικού Συμβουλίου που ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης.

Όλο αυτό το διάστημα, συγκρουστήκαμε με τη «μαφία των σκουπιδιών», με το λαϊκισμό όλων των «θεόσταλτων μάγων» που είχαν την εύκολη και φθηνή λύση, με τις αδυναμίες των κεντρικών κυβερνήσεων και, κυρίως, με μια πολύ σκληρή πραγματικότητα, με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό σε τεχνικό επίπεδο και νομικά πολυδιάστατο έργο.

Οι πέντε αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ και οι τέσσερις προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που απορρίφθηκαν, έγιναν ταφόπετρα σε όσους αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της αδειοδότησης και τη νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας επενδύοντας στην ακύρωση του έργου.

Ολοκληρώσαμε υπογράφοντας συμβάσεις με τον ανάδοχο το 2019 και κλείνοντας το θέμα της χρηματοδότησής του, στη βάση μιας πράσινης, οικολογικής οικονομίας, στην οποία συνεργάζεται στενά ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα.

Η αποδοχή και εν τέλει η υποστήριξη του σχεδιασμού μας από τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα, αποτελεί την ισχυρότερη επιβράβευση της ορθότητας των επιλογών μας.

Η υιοθέτηση, από όλες σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας, του μοντέλου που εμείς σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε πρώτοι στην Ελλάδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κατέστησε την Πελοπόννησο ηγέτη και φορέα καινοτομίας σε έναν ακόμη τομέα.

Προχωράμε μαζί για να κάνουμε πολλά περισσότερα στη νέα εποχή!

Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ αποτέλεσε και αποτελεί μια από τις ισχυρότερες δεσμεύσεις μας, έναν από πιο σύνθετους και απαιτητικούς στόχους και κυρίως την πιο ελπιδοφόρα επένδυση για τον πολίτη και την ποιότητα ζωής, για το περιβάλλον και την αειφορία, για τα οφέλη από τη νέα οικονομία που φέρνει μαζί της.

Σήμερα, μετά από όλη αυτή τη Οδύσσεια των 11 χρόνων, το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων λειτουργεί στο επίπεδο της μεταβατικής διαχείρισης και μέσα στο 2024 θα είναι σε πλήρη λειτουργία. Εκεί στο τέλος του 2024 ο άπιαστος για τους περισσότερους στόχος για ΚΑΘΑΡΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ θα έχει κατακτηθεί ωστόσο για εμάς στην ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ αυτή είναι μόνο η πρώτη κορυφή έχουμε και την επόμενη, την ακόμη ψηλότερη που είναι η ανάπτυξη ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Είναι λάθος να περιορίζουμε την κυκλική οικονομία στην ανακύκλωση υλικών, καθώς πρόκειται για κάτι πολύ ευρύτερο που έχει ως πυρήνα την αειφορία και προσδιορίζει ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης μια σύνθετη οικονομία που περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο:

 Τη μείωση των αποβλήτων στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο. Όταν ένα προϊόν φτάνει στο τέλος της ζωής του, τα υλικά κατασκευής του διατηρούνται μέσα στην οικονομία για να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

 Την ελαχιστοποίηση της χρήσης και κυρίως απώλειας φυσικών πόρων, περιλαμβανομένου του νερού, των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας.

 Την κυκλική διασύνδεση των παραγωγικών δραστηριοτήτων. Διασύνδεση για την Πελοπόννησο, στην οποία και στοχεύουμε ισχυρά, αποτελεί: Πρωτογενής τομέας → Μεταποίηση → Τουρισμός → Διαχείριση απορριμμάτων → Παραγωγή εδαφοβελτιωτικών, ενέργειας και ζεστού νερού →Πρωτογενής τομέας.

 Την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ που ήδη παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στην Πελοπόννησο. Τομέα στον οποίο επικεντρωνόμαστε για να εξασφαλίσουμε τόσο την αναγκαία ισορροπία κλίμακας που οδηγεί στο μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όσο και ανταποδοτικά οφέλη που θα χρησιμοποιηθούν για την μείωση του κόστους ενέργειας σε 13.538 νοικοκυριά της Πελοποννήσου που βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας.

 Την επιτάχυνση της αποθήκευσης ενέργειας. Τομέας που για την Πελοπόννησο έχει μεγάλο πεδίο εφαρμογής με επίκεντρο το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΣΔΑΜ.

 Την επιτάχυνση της επέκτασης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και κυρίως τη διασύνδεση του με το αντίστοιχο διευρωπαϊκό σε επίπεδο που να επιτρέπει την εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας παραγόμενης από ΑΠΕ.

 Την προώθηση πολιτικών που οδηγούν στη μείωση της παραγωγής «αερίων θερμοκηπίου», τομέας στον οποίο επίσης έχουμε ισχυρή στόχευση τόσο λόγο της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης, όσο κυρίως για τις δυνατότητες που δίνει το ΣΔΑΜ για τη χρηματοδότηση τέτοιων πολιτικών. Δυστυχώς ως σήμερα τα αποτελέσματα του Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης είναι απογοητευτικά.

Η ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ αποτελεί κεντρικό στόχο της επομένης 5ετιας, καθώς είναι συστατικό στοιχείο της στρατηγικής μας για τη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

 Αναπτύσσουμε Δίκτυα Διαλογής σε όλη την Περιφέρεια, τα οποία δυστυχώς παραμένουν σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα της χώρας

 Προωθούμε άμεσα την κατασκευή των Πράσινων Σημείων σε κάθε Δήμο.

 Οργανώνουμε τη διαχείριση αποβλήτων στην Περιφέρεια ώστε να υπάρχουν συστηματικές και πλήρεις καταγραφές των διαχειριζόμενων ποσοτήτων αποβλήτων και μετρήσεις των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους, στοιχεία απαραίτητα και ιδιαίτερα κρίσιμα για τον ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σχεδιασμό της διαχείρισής τους.

 Διοργανώνουμε ολοκληρωμένη και συστηματική καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών με στόχο την ενεργό συμμετοχή τους στη χωριστή συλλογή και ανακύκλωση.

 Καθιερώνουμε, άμεσα, υποχρεωτική την χωριστή συλλογή τουλάχιστον για τα μέταλλα, το χαρτί, το γυαλί και το πλαστικό, αναπτύσσοντας ευρύτατο δίκτυο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

 Προγραμματίζουμε σταδιακά την εφαρμογή χωριστής συλλογής και για άλλα ρεύματα αποβλήτων.

 Προετοιμαζόμαστε για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των παραγόμενων ΑΣΑ τουλάχιστον σε ποσοστό́ 55% κατά́ βάρος μέχρι το 2025 και 60% μέχρι το 2030.

 Αυξάνεται η ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασιών τουλάχιστον στο 65% κ.β. έως το 2025 και στο 70% κ.β. ως το 2030, με συγκεκριμένους στόχους για τα επιμέρους υλικά́.

 Στοχεύουμε σε χαμηλά ποσοστά ταφής, κάτω του 10% μέχρι το 2030 σε συνδυασμό με ενεργειακή αξιοποίηση των υπολειμμάτων ΑΣΑ και των δευτερογενών (απορριμματογενών) καυσίμων.

 Ελέγχουμε και διασφαλίζουμε την ασφαλή υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων της επεξεργασίας.

 Κλείνουμε οριστικά και αποκαθιστούμε όλους τους ΧΑΔΑ.

Είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τα οφέλη.

 Καθαρή Πελοπόννησος για τους Πελοποννήσιους και τους επισκέπτες μας.

 Αειφόρος Διαχείριση των απορριμμάτων, με όρους που καλύπτουν απόλυτα τους στόχους των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

 Λιγότερα τέλη για τους πολίτες.

 Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στη νέα κυκλική οικονομία.