E8315670 Cf26 4151 B10c 67a9df7d20f8 Fantaros
Κοινοποίηση

«Η στρατιωτική ‘δικαιοσύνη’ έδειξε για άλλη μια φορά το πρόσωπό της. Το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο καταδίκασε σε 6 μήνες με αναστολή για απειλή κατά ανώτερου και εγκατάλειψη σκοπιάς τον πρώην στρατιώτη που αρνήθηκε να υπακούσει στη σαδιστική εντολή να συνεχίσει να φυλά σκοπιά, ενώ είχε συμπτώματα λιποθυμίας, λόγω των υπηρεσιών οι οποίες είχαν ξεπεράσει τα νόμιμα όρια» σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.

«Τι κι αν λίγες ώρες μετά λιποθύμησε στη σκοπιά και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο; Το στρατιωτικό κατεστημένο δεν συγχώρεσε την αξιοπρεπή και αγωνιστική του στάση να μη συμβιβαστεί, αλλά να καταγγείλει δημόσια μέσω του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το περιστατικό και να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί σε αγωγές και μηνύσεις για τον τραυματισμό που θα μπορούσε να του έχει στοιχίσει την ίδια του τη ζωή» προσθέτει. Επισημαίνει πως «το δικαστήριο τον αθώωσε μόνο για τον ύπνο σκοπού, αφού το Στρατοδικείο Λάρισας σε πρώτο βαθμό είχε βαφτίσει τη λιποθυμία ύπνο! Θεώρησε όμως ότι η προτροπή στον αξιωματικό που του έκανε τη ζωή κόλαση να τα πουν έξω από τη μονάδα δίχως σχέσεις ιεραρχικής υποταγής συνιστά απειλή παράνομης πράξης!».

«Το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο με μία απόφαση βγαλμένη από το μαύρο παρελθόν της χώρας αποφάσισε ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις η διαταγή δεσμεύει, ακόμα κι όταν απειλεί την ίδια την ανθρώπινη ζωή και μάλιστα σε καιρό ειρήνης και ενώ μπορούσε ο με υπερκόπωση στρατιώτης να αντικατασταθεί άμεσα με κάποιον που θα ήταν σε κατάσταση να εκτελέσει την υπηρεσία σκοπού. Η προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας βαπτίστηκε έγκλημα» τονίζει το Δίκτυο Σπάρτακος.

Τέλος, καταλήγει πως «ο εισαγγελέας με μία πλήρως τεκμηριωμένη αγόρευση, σε αντίθεση με το ξερό «ένοχος» του δικαστηρίου, πρότεινε την αθώωση για όλα τα αδικήματα. Εμείς σταθήκαμε από την αρχή στο πλευρό της οικογένειας και θα κάνουμε το ίδιο αν επιλέξει να συνεχίσει τον αγώνα της προκειμένου να αναιρεθεί η καταδίκη και να μην μείνει αυτό το μελανό δικαστικό προηγούμενο που απειλεί φαντάρους και χαμηλόβαθμα στελέχη».