Πα. Ιούν 28th, 2024
786
Κοινοποίηση

Άλλη μια μέρα με έντονη ζέστη θα είναι σημερινή (05.06.2024) με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η ζέστη λοιπόν επιμένει τουλάχιστον για ακόμη 24 ώρες και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί από αύριο Πέμπτη. Χθες πάντως ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα παραμείνει στα κεντρικά και νότια τμήματα με την κατάσταση να γίνεται δύσκολη, καθώς θα υπάρχουν και μικρές ποσότητες αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι, στο Ιόνιο και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιο πυκνές, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται τοπικές βροχές στα ορεινά της χώρας.

Οι μέγιστες τιμές θα πλησιάσουν τους 34 στα βόρεια, 32 – 35 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, 37 – 38 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα κυμανθούν κοντά στους 33 – 37 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 2 – 4, στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως και 6.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια στο λεκανοπέδιο και αραιή συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 37 βαθμούς, με βόρειους ήπιους ανέμους 2 – 4 μποφόρ, το μεσημέρι πρόσκαιρα θα είναι νότιοι.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές, με πιθανότητα στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έκτασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 – 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ.

Μια αύρα δροσιάς έρχεται από αύριο Πέμπτη, καθώς ο βοριάς στο Αιγαίο που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Οι προβλέψεις πάντως αναφέρουν ότι από την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται νέο κύμα ζέστης.