Screenshot 2 768x330
Κοινοποίηση

Το παιχνίδι είναι ένας καλός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά και να αγαπήσουν το διάβασμα περισσότερο. Αυτό σκέφτηκαν σε ένα δημοτικό σχολείο στα Ιωάννινα και το έθεσαν σε εφαρμογή. Ο εκπαιδευτικός (European Fair Play award) Μιχάλης Μερτζιανίδης, και η διευθύντρια του 10ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων, Σοφία Αγιοπετρίτου, βρήκαν ένα διαφορετικό τρόπο για πιο ευχάριστη εκμάθηση από τους μαθητές τους. Αξιοποιώντας τα video games.

«Προσπαθούσα βλέποντας τα παιδιά μου στο δημοτικό, μέσα από τα games να τους δώσω την καλή τους πλευρά, βλέποντας μια σειρά παιχνιδιών λοιπόν, βρήκα κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες. Πήραμε μια τάξη, την στ’, τη χωρίσαμε σε τρεις ομάδες, μία ανέλαβε την πειρατεία, μία τη Γαλλική επανάσταση, και μία τη βιομηχανική επανάσταση στην Αγγλία. Τους ζητήσαμε να βρούνε πληροφορίες για όλα αυτά και οτιδήποτε μάζεψαν, τους βάζαμε μέσα στην εποχή πλέον χρησιμοποιώντας ένα play station και το αντίστοιχο παιχνίδι και ζωντάνευε μπροστά τους. Από τα παιδιά εισέπραξα μεγάλη χαρά, το είδαν με ενθουσιασμό, ήταν αφοσιωμένα σε αυτό που έκαναν. Επικεντρωνόμασταν στα ιστορικά στοιχεία. Αποφύγαμε την παπαγαλία. Όλα αυτά τα στείλαμε στην εταιρεία, και τους άρεσε η ιδέα», όπως αναφέρει στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3, ο κ.Μερτζιανίδης.

Η Σοφία Αγιοπετρίτου, μουσικός και διευθύντρια του 10ου δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων ανέφερε σχετικά: «Το 2015 που ξεκίνησε αυτό ήμουν υποδιευθύντρια και σαν μουσικός του σχολείου, αποφασίσαμε μαζί να το πλαισιώσουμε και μουσικά και εικαστικά, φτιάχνοντας και κοστούμια για την εποχή. Ήταν ο ορισμός της διαθεματικότητας και ο ενθουσιασμός των παιδιών πολύ μεγάλος».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ