Screenhunter 7329
Κοινοποίηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ 

Η εκπαιδεύτρια του Τομέα Υγείας Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Ναυπλίου, κ. Ι. Β. Παππά, μετά απο αίτημα των φορέων και έγκριση απο τον πρόεδρο του ΕΕΣ Dr Αντώνιο Αυγερινό, πραγματοποίησε τα εξής σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα, πιστοποιήσεις και τις κάτωθι υγειονομικές καλύψεις – δράσεις :

• Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στο 2ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του προγράμματος της Ατομικής Υγιεινής και βιωματική εκπαίδευση των μικρών μαθητών στο πλύσιμο των χεριών.

• Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, πιστοποιήθηκαν στις ΠΒ με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα παροχής ΠΒ (EFAC), εργαζόμενοι του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου.

• Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο) Αργολίδας και στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Επανεκκίνησης καρδιάς, που έχει καθιερωθεί στις 16 Οκτωβρίου, έγινε επίδειξη και εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στην ΚΑΡΠΑ, στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (ΑΕΑ) και στην θέση ανάνηψης, ενώ παράλληλα διανεμείθηκε και έντυπο υλικό των πρώτων βοηθειών σε καρδιακή ανακοπή.

• Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στην Στ΄Τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών και εκπαίδευση μαθητών στην θέση ανάνηψης και στην ΚΑΡΠΑ, με την βοήθεια προπλάσματος.

• Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις μαθήτριες της Ε΄Τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Ναυπλίου έγινε παρουσίαση του προγράμματος «Υγιεινή Εμμήνου Ρύσεως» και λύθηκαν σχετικές απορίες.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ – ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

• Την Κυριακή 6Οκτωβρίου 2024, εθελοντές του τμήματος,κάλυψαν υγειονομικά την αθλητική εκδήλωση NafplioChallengeπου περιελάμβανε αγώνες τρίαθλου και aquathlon υπο την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων. Αντιμετωπίστηκαν με ασφάλεια τα περιστατικά που προέκυψαν και ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

• Το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου, οι εθελοντές του Π.Τ. ΕΕΣ Ναυπλίου μαζί με την εκπαιδεύτρια του τμήματος, κάλυψαν υγειονομικά αγώνες καλαθοσφαίρισης στο «τουρνουα καλαθοσφαίρισης 3on3 streetball», στο λιμάνι του Ναυπλίου, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση του ΕΕΣ με τιμητική πλακέτα που παράλαβε η νοσηλεύτρια του Τμήματος.

• Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο Τομέας Υγείας του Π.Τ. ΕΕΣ Ναυπλίου συμμετείχαν ενεργά, για μια ακόμα χρονιά, στην δράση του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», σχετικά με την Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς τροχαία ατυχήματα. Η δράση αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την αποφυγή της οδήγησης μετά απο χρήση αλκοολ και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και δώρα για τους οδηγούς που δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

• Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, οι εθελοντές του Τομέα Υγείας, Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου του ΕΕΣ, κάλυψαν υγειονομικά και εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της ποδηλατοβόλτας του «Νέου σχολείου», για μια ακόμα συνεχή χρονιά. Περιλαμβάνει βόλτα με τα ποδήλατα μικρών και μεγάλων σε μια απόσταση απο την Δαλαμανάρα ως το Ναύπλιο, απόστασης 9 χλμ.