Μία ενδιαφέρουσα μελέτη μας εξηγεί γιατί ο καφές θέλει το γάλα του.
Η πρωτεϊνη του γάλακτος με τα αντιοξειδωτικά του καφέ διπλασιάζουν την αποτελεσματικότητα των ανοσοκυττάρων όσον αφορά στην καταπολέμηση των φλεγμονών σύμφωνα με νέα έρευνα. Η φλεγμονή είναι η φυσιολογική προστατευτική αντίδραση του σώματος σε τραυματισμούς ή μολύνσεις από βακτήρια και ιούς. Πρόκειται για τοπικό ή/και συστημικό αντιδραστικό μηχανισμό του σώματος με σκοπό την προστασία του έναντι εξωγεγενών βλαπτικών παραγόντων. Η κινητοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων με σκοπό την προστασία του οργανισμού έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση φλεγμονής.
Πηγή:newsbomb.gr