Σα. Μάι 25th, 2024
Halkidiki Theofilos.jpg
Κοινοποίηση

Στη βεράντα του μένει ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης από τα Νέα Φλογητά στη Χαλκιδική, ο οποίος είχε εκδιωχθεί από το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Ο ηλικιωμένος άνδρας αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τον έδιωξε ο νεός ιδιοκτήτης της οικίας

Εκτός σπιτιού έβγαλε τον 81χρονο Θεόφιλο Τζοχουνίδη από τα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής ο νέος ιδιοκτήτης της οικίας, που το πήρε από τον πλειστηριασμό. Υπενθυμίζεται πως ο ηλικιωμένος άνδρας αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και κοιμόταν στη βεράντα, γεγονός που είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όταν η δικαστική απόφαση ξανάδινε τα κλειδιά του σπιτιού του στον 81χρονο, ο οποίος είχε καταγγείλλει πως είχε εκδιωχθεί βίαια από τις αστυνομικές Αρχές. Ωστόσο, προχθες, Δευτέρα (03/07), ζητήθηκε αναβολή του δικαστηρίου και ο κ. Τζοχουνίδης αναγκάζεται να μένει ξανά στην βεράντα του σπιτιού του.

Έμεινε 56 ημέρες στη βεράντα του σπιτιού και πριν από λίγες ημέρες, στις 30 Ιουνίου ο δικηγόρος του πέτυχε με ασφαλιστικά μέτρα να κερδίσει προσωρινή διαταγή που ακυρώνει την διαδικασία που οδήγησε στον πλειστηριασμό και κατάφερε ο ηλικιωμένος να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σημειώθηκε δεύτερη εισβολή
Ωστόσο, τη Δευτέρα ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη το δικαστήριο στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου, όπου ζητήθηκε αναβολή της εκδίκασης και τον απομάκρυναν από την κατοικία του. Όπως ανέφερε μιλώντας στο Kontra σημειώθηκε δεύτερη εισβολή από την πλευρά του επίδοξου ιδιοκτήτη που πήρε την πρώτη κατοικία του σε πλειστηριασμό.

«Είχαμε ένα δικαστήριο για αυτή την υπόθεση, που «πήρε αναβολή». Και αυτοί κατευθείαν, ήρθαν, παραβίασαν πάλι τις πόρτες, μας πέταξαν έξω. Με τέσσερις μπράβους, με καμιά δεκαπενταριά αστυνομικούς, μπήκαν μέσα και μας πέταξαν έξω. Παραβίασαν τις πόρτες, άλλαξαν τις κλειδαριές και μας πέταξαν έξω. Μπήκαν μέσα, έκαναν και καταγραφή στο σπίτι» περιέγραψε ο ίδιος.

https://isthumbs.glomex.com/dC1icG1lNTVkMGd6N2QvMjAyMy8wNS8wOC8xMC8yMl8wMl82NDU4Y2Q0YWJhMGFlLmpwZw==/profile:player-960×540

Το χρονικό

Το σπίτι του σε πλειστηριασμό «έχασε» ένας 81χρονος από τη Χαλκιδική, ο οποίος είχε μπει ως εγγυητής σε δάνειο που είχε λάβει ο γιος του και καταγγέλλει ότι «μπήκαν με βία στο σπίτι για να τον εκδιώξουν».

Ο κ. Θεόφιλος, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία, καθώς είχε εργατικό ατύχημα όσο εργαζόταν στον κλάδο των κατασκευών αρνείται να εγκαταλείψει το σπίτι του και μένει στη βεράντα. «Μας βγάλανε έξω και όλα τα πράγματά μας είναι μέσα. Δεν έχουμε τίποτα, η γειτονιά μας έδωσε κουβέρτες και σκεπαζόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Star.

Ο 81χρονος είχε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα όσο εργαζόταν στον χώρο των κατασκευών, γεγονός που ανάγκασε τους γιατρούς που τον παρακολουθούσαν να του ακρωτηριάσουν το ένα πόδι  και να καθηλωθεί ο ίδιος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Όπως λέει, επίσης, σχετικά με την αποπληρωμή του δανείου που είχε πάρει ο γιος του, είχε αποπληρώσει ένα μεγάλο μέρος του, ωστόσο έχασε τη δουλειά του και η οικονομική του κατάσταση ήταν ανάλογη, που δεν ήταν εύκολο να αποπληρώσει και το υπόλοιπο δάνειο.

Εκείνος αρνείται να φύγει το σπίτι του παρόλο που, όπως θα πει, μπήκαν με βία για να τον εκδιώξουν. Άξιο αναφοράς είναι ότι η τοπική κοινωνία στη Χαλκιδική βρίσκεται στο πλευρό του, ενώ ο ίδιος εκφράζει την απόφασή του να μην αποχωρήσει από το σημείο μέχρι να μπει πάλι μέσα.

«Μπήκαν στις 07:00 το πρωί, την ώρα που κοιμόμασταν με κλειδαρά. Είχαν δικαστικό κλητήρα, δικηγόρο και μπούκαραν μέσα στο σπίτι. Την ώρα που κοιμόμασταν, μας πήραν από το κρεβάτι και μας έβγαλαν έξω με αναπηρικό αμαξίδιο. Ο γιος μου πήρε ένα δάνειο 70.000 ευρώ και εγώ έγινα εγγυητής. Πλήρωσε 50 και μας έβγαλαν το σπίτι σε πλειστηριασμό. Από χθες είμαστε έξω από το σπίτι και κοιμόμαστε στο μπαλκόνι. Είμαστε “εγκληματίες”, ήρθαν δέκα περιπολικά εδώ να βγάλουν έξω έναν “εγκληματία” έξω που έχει αναπηρία τα τελευταία 24 χρόνια με 85%», ανέφερε ο ίδιος.