Σα. Μάι 25th, 2024
Mega Tselentis
Κοινοποίηση

Για την κατάσταση που επικρατεί στο 5ο Δημοτικό σχολείο Βαρβασίου Χίου, το οποίο χαρακτήρισε «σχολείο-φέρετρο» ο Άκης Τσελέντης, τονίζοντας ότι σε περίπτωση σεισμού θα θρηνήσουμε πολλά θύματα, μίλησε πατέρας μαθητή.

«Στις 24 του μήνα είχαμε μία γιορτή ρώτησα τον διευθυντή του σχολείου τι θα γίνει σχετικά με αυτό το θέμα και μου είπε “βλέπετε κ. Μάντικα τα παιδιά μας πού αναγκάζονται να βρίσκονται” και του λέω “τι σας απαντούν”». Όπως διευκρίνισε στην «Κοινωνία Ώρα Mega», στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ο διευθυντής του είπε ότι αυτά που του απαντούν είναι ότι για την κατάσταση του σχολείου ότι είναι όλα καλά και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

«Έχει περάσει ένας χρόνος και το σχολείο είναι ακόμα σε αυτή την άθλια κατάσταση. Αντί να πέσουμε με θέληση να προλάβουμε τις καταστάσεις και να φτιάξουμε το σχολείο, περιμένουμε να μας προλάβουν τα γεγονότα» ανέφερε για το κτήριο στο Βαρβάσι.

«Γίνονται μαθήματα στο ακατάλληλο σχολείο»
Και επεξήγησε σχετικά με την κατάσταση του σχολείου ο κ. Μάντικας: «Υπάρχουν δύο κτίρια, το ένα είναι στο ανατολικά που είναι το σχολείο με τις φωτογραφίες και το άλλο έχει κριθεί ακατάλληλο, που είναι από το 1932 η κατασκευή του, στο βορεινό τμήμα. Στο ακατάλληλο σχολείο συνεχίζονται να γίνονται τα μαθήματα και κάνουν τα μαθήματα Πληροφορικής και έχουν και την βιβλιοθήκη και εκεί είναι τα γραφεία σαράντα δασκάλων, αν δεν κάνω λάθος. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο κτίρια έχουν τοποθετηθεί τέσσερα κοντέινερ που σε περίπτωση μεγάλου σεισμού κινδυνεύουν να καταπλακωθούν από τα συντρίμμια των κτιρίων».

Ο κ. Μάντικας τόνισε ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές είναι ήρωες και είπε χαρακτηριστικά «από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι στιγμής».

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση