Tue. Dec 5th, 2023
5811396σδσδσδ
Κοινοποίηση

Ο πατέρας του Εμμανουήλ Καραλή, Χάρης, μίλησε για την έναρξη της συνεργασίας του με τον γιο του ως προπονητής και τον αγώνα που χρειάστηκε να δώσει εκείνος ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Το 2022 μία σειρά από προβλήματα δεν επέτρεψαν στον Εμμανουήλ Καραλή να γυμναστεί όπως θα ήθελε και κατ’επέκταση να διεκδικήσει αυτό που θα μπορούσε -βάσει των δυνατοτήτων του- στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς στο στίβο.

Ο αθλητής στο φινάλε της προηγούμενης σεζόν κλήθηκε να πάρει μια σειρά από αποφάσεις για το μέλλον του στίβο. Αποφάσεις που παρότι έδειχναν να εμπεριέχουν ένα ρίσκο έφεραν το αποτέλεσμα, με τον 24χρονο να επιλέγει να γυμναστεί με τον προπονητή και πατέρα του Χάρη, που μέχρι τότε ήταν επιφορτισμένος με το κομμάτι της εκγύμνασης και ενδυνάμωσής του.

“Μου είπε τότε ή με αναλαμβάνεις ή σταματάω. Στην ουσία με ανάγκασε να το κάνω. Δεν το κρύβω πως είχα αμφιβολίες για το αν έκανα το σωστό ή όχι. Είμαι δίπλα στον Εμμανουήλ από το ξεκίνημα της πορείας του. Το βασικό μου μέλημα ήταν να ενδυναμώσει το κορμί του σωστά για να μπορέσει στη συνέχεια να φτάσει ψηλά.

Εδώ και αρκετά χρόνια δίπλα στον Εμμανουήλ είναι και ο Γιώργος Πομάσκι, τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο στο δρομικό κομμάτι και αυτός ήταν και ο λίγος που πίστευα πως πρέπει να έχει εμπλοκή στην προπόνηση του Εμμανουήλ“, τόνισε ο Χάρης Καραλής, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, και συμπλήρωσε:

“Νιώθω πως δεν είμαι απλά προπονητής, αλλά διαχειριστής της αθλητικής πορείας και η επιλογή αυτή που έκανα απέδωσε γιατί συνεργάστηκα με τους καλύτερους στο είδος τους”.

Ο Καραλής πραγματοποίησε δύο προετοιμασίες στην Πολωνία εκεί όπου είχε την ευκαιρία να κάνει κοινή προπόνηση με τον Πιοτρ Λίσεκ κι άλλους έμπειρους άλτες του επί κοντώ, με τον πατέρα του να δηλώνει: “Κάνουμε κοινές προπονήσεις με τον προπονητή Μαρσίν Ζεπάνσκι ο οποίος έχει ένα δυνατό γκρουπ. Όταν αποφάσισα να γυμνάσω τον Εμμανουήλ ήξερα πως για να πετύχει όλο αυτό θα πρέπει να έχω δίπλα μου τους καλύτερους“.

Ο Χάρης Καραλής αναφέρθηκε και στους προπονητές με τους οποίους δούλεψε τα προηγούμενα χρόνια ο Εμμανουήλ. “Μεγάλη συμβολή στην επιτυχία έχουν οι προπονητές με τους οποίους γυμνάστηκε ο Εμμανουήλ τα προηγούμενα χρόνια. Ο Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, ο Ανδρέας Τσώνης και ο Παναγιώτης Συμεωνίδης έχουν ο καθένας το δικό του κομμάτι συμβολής σε αυτή την επιτυχία και τους ευχαριστώ”.

Πάει Γαλλία το Σάββατο και Νότια Αφρική στις 19 Μαρτίου

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα κλείσει τους αγώνες του στη σεζόν, το Σάββατο (11/3) στο μίτινγκ που θα γίνει στο Ρουέν και λίγες ημέρες αργότερα θα αναχωρήσει για τη Νότιο Αφρική για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για τον ανοιχτό στίβο.

Θα ολοκληρώσει τους αγώνες του το Σάββατο στη Ρουέν κι έπειτα θα ξεκουραστεί για λίγες ημέρες. Στις 19 Μαρτίου φεύγει με το γκρουπ του Μαρσίν για τη Ν. Αφρική για τρεις εβδομάδες. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να κάνει στις καλύτερες δυνατές συνθήκες την προετοιμασία του για τους αγώνες του ανοιχτού.

Η σεζόν έχει πολλές προκλήσεις. Το πρόγραμμα ακόμη δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο αναμένεται να έχει συμμετοχή σε δυνατούς αγώνες όπως η σειρά των Diamond League. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης“, κατέληξε ο προπονητής και πατέρας του ασημένιου πρωταθλητής Ευρώπης στο επί κοντώ.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Leave a Reply