Σα. Ιούν 22nd, 2024
Elafaki
Κοινοποίηση

Το ελαφάκι, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, φανερά εξουθενωμένο, και δεν δέχονταν ούτε νερό.

Συγκίνηση προκαλεί μια ιστορία που εκτιλύχθηκε την Τετάρτη (26/07) κατά την επέλαση της πύρινης λαίλαπας στη Ρόδο όπου εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα, βρήκαν και διέσωσαν ένα νεογέννητο ελαφάκι.

Το ελαφάκι, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, φανερά εξουθενωμένο, και δεν δέχονταν ούτε νερό. Οι εθελοντές το μετέφεραν στη φάρμα του Στέργου Σεντονά, στην οποία διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια μικρή ομάδα ελαφιών ειδικής ράτσας.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση» δήλωσε στη Ροδιακή ο κ. Σεντονάς και συνέχισε: «Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης.

Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε “Νικήτα”.»

«Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε» κατέληξε ο κ. Σεντονάς.

https://www.facebook.com/100072927169302/videos/3691858561046858/