Πε. Ιούλ 18th, 2024
Afisa
Κοινοποίηση

Μία φιλανθρωπική συναυλία με τον Ηλία Παλιουδάκη διοργανώνει η Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024.

Η συναυλία αγάπης θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας», στον Ταύρο και σκοπό της είναι η στήριξη του έργου του «Σπιτικού της Αγάπης», και η «γνωριμία» μας με τον θεσμό «Γίνε συγγενής».

Η αγάπη όταν μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά το «Σπιτικό της Αγάπης», που εδώ και 61 χρόνια φιλοξενεί άπορους παππούδες και γιαγιάδες, χωρίς να απαιτεί την παραμικρή εισφορά τους. Από το 1962 στεγάζει ανθρώπους που, στην πιο ευάλωτη περίοδο της ζωής τους, στα γεράματα, βρέθηκαν χωρίς χρήματα και χωρίς ανθρώπους γύρω τους.

 «Η φιλανθρωπική συναυλία στις 14 του Φλεβάρη γίνεται με σκοπό να βγάλουμε μια μεγάλη κραυγή που θα λέει ότι “Μπορείς κι εσύ, φίλε, να είσαι συγγενής!». Συνηθίζουμε να λέμε ότι δεν θα αλλάξουμε εμείς τον κόσμο, μπορούμε όμως να αλλάξουμε τη ζωή ενός ανθρώπου. Μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης και αυτός ο άνθρωπος που ήταν στην εξαθλίωση να περάσει στην αξιοπρέπεια» αναφέρει ο Αναστάσιος Θεοφύλατος, πρόεδρος του ιδρύματος.

Τι είναι ο θεσμός του «Γίνε συγγενής»;

Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, το να… γίνει κάποιος συγγενής είναι η μοναδική λύση για την εύρυθμη λειτουργία του «Σπιτικού της Αγάπης», καθώς οι εθελοντές δημιουργούν μια μεγάλη οικογένεια γύρω από τους παππούδες και τις γιαγιάδες. 

Γίνονται οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους… οι δικοί τους άνθρωποι, που ενωμένοι μπορούν να καλύψουν τόσο το οικονομικό όσο και το συναισθηματικό κενό τους, ώστε να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε συνθήκες οικογένειας.

 «Ομόρφυνε τη δική σου ζωή! Η απόφασή σου να γίνεις “Συγγενής”, να σταθείς πλάι τους, είναι μια μικρή ευεργεσία, που δεν επηρεάζει μόνο τη ζωή ενός παππού ή μιας γιαγιάς, αλλά θα καθορίσει και τη δική σου ζωή.

Στο συναρπαστικό ταξίδι που θα ακολουθήσει, θα νιώσεις πόσο σημαντική είναι η δική σου συμβολή στην αλλαγή της ζωής τους και θα πληρωθεί η καρδιά σου από μοναδικά συναισθήματα» προσθέτει ο Αναστάσιος Θεοφύλατος.

Image

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αναστάσιος Θεοφύλατος

«Η συναυλία της 14ης Φεβρουαρίου γίνεται για να ακουστεί η φωνή του ιδρύματος. Όπως εγώ ένιωσα την αγάπη που μου ενέπνευσαν οι ηλικιωμένοι του ιδρύματος, το ίδιο θέλω να νιώσει και ο υπόλοιπος κόσμος. Είμαι κάτοικος Μοσχάτου και είμαι κι εγώ ένας από τους πολλούς που πίστευα ότι πρόκειται για ένα απλό γηροκομείο, μέχρι που έμαθα ότι πρόκειται για ίδρυμα που φιλοξενεί άπορους ηλικιωμένους και χρειάζεται τη στήριξή μας. 

Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω εγώ είναι να βοηθήσω με τη μουσική μου και με την παρουσία μου να σταθώ δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους» αναφέρει ο τραγουδιστής Ηλίας Παλιουδάκης, τον οποίο θα απολαύσουμε στη συναυλία στήριξης. 

Κατά τη διάρκεια της Συναυλίας Αγάπης θα δοθούν, για πρώτη φορά, τα Βραβεία Ζωής στους ηλικιωμένους του ιδρύματος. Μια συμβολική κίνηση που στόχο έχει να τιμήσει αυτούς τους ανθρώπους για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν στη ζωή.

Οι επώνυμοι που θα παραδώσουν τα «βραβεία Ζωής»

Το «παρών» στη βραδιά για να παραδώσουν τα βραβεία τους τρόφιμους του ιδρύματος θα δώσουν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Μαρία Τζομπανάκη, Μιχάλης Αεράκης, Αντώνης Λουδάρος και Νίκος Γκέλια, οι παρουσιαστές Χριστίνα Λαμπίρη, Κατερίνα Ζαρίφη και Πέτρος Πολυχρονίδης, η βραβευμένη σεφ Ντίνα Νικολάου, η αρσιβαρίστρια και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 1990, Μαρία Χριστοφορίδου, η τέσσερις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Μαρία Καρπαθάκη, ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Γιώργος Τζελίλης, η προπονήτρια Στίβου, μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Ελλάδας Δράσεων Αθλητικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Be- ACTIVE και επιστημονικός συνεργάτης άθλησης Ινστιτούτου Αντιναρκωτικών δράσεων PADA, Χριστίνα Γαλανοπούλου, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Χειμωνέτος, η αθλήτρια στίβου Μαρία Αθανασίου, οι δημοσιογράφοι Στέφανος Κωνσταντινίδης, Νάσος Γουμενίδης και πολλοί άλλοι.

Palioudakis