«Οι θερμοκρασίες αυτές ομοιάζουν με τροπικό κλίμα οπότε ευνοεί τα νέα είδη κουνουπιών που έχουν έρθει στη χώρα όπως είναι το κουνούπι τίγρης… με αποτέλεσμα να εμφανίζει πολύ μεγάλους πληθυσμούς και κατά συνέπεια μεγάλο δείκτη όχλησης στον πληθυσμό… δείχνει ότι προς το τέλος της χρονιάς να αναπτύσσει τους μεγαλύτερους πληθυσμούς του και όχι το καλοκαίρι όπως ήταν παραδοσιακά», λέει ο Α. Μιχαηλάκης, Εντομολόγος.
Σε 110 παγίδες που έχουν τοποθετήσει οι εντομολόγοι διαπιστώνουν υπερδιπλασιασμό τουλάχιστον των αυγών του κουνουπιού τίγρης. Αν και το συγκεκριμένο κουνούπι ευθύνεται για τη μετάδοση ασθενειών όπως ο Ζικα ο κίτρινος πυρετός και ο δάγκειος πυρετός στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει τέτοιο πρόβλημα.
Το πρόβλημα είναι πως φωλιάζει σε σπίτια και αυλές και είναι δύσκολο να εξοντωθεί με ψεκασμούς, για αυτό οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν να απομακρύνουν εστίες νερού από γλάστρες ή σκεύη σε εξωτερικό χώρο ενώ οι δήμοι θα πρέπει μνα ψεκάσουν σε φρεάτια και αγωγούς ομβρίων υδάτων για να απαλείψουν τους πληθυσμούς.